Австралийската полиция арестува мъж след разследване на фалшиво видео, показващо

...
Австралийската полиция арестува мъж след разследване на фалшиво видео, показващо
Коментари Харесай

Австралиец бе задържан заради фалшиво видео с план за преврат

Австралийската полиция арестува мъж след следствие на подправено видео, показващо привиден върховен офицер, организиращ скрит план за събаряне на държавното управление. Във видеото, което е необятно споделяно в обществените мрежи, се чува по какъв начин мъж, представящ се за комисар на Австралийската федерална полиция с името Рийс Кършоу.

Кършоу е показан по какъв начин води диалог с представители на поделение на тайната полиция за това по какъв начин може държавното управление да бъде " необуздано ".

Полицията оповестява, че Кършоу в действителност не е индивидът от видеото и следствието е довело до ареста на различен мъж в Северна Австралия, който съгласно управляващите е поддържал контакти с антиправителствени групи.

" Това са хора, които смятат, че нашите институции не ги засягат или пък, че са нелегитимни и би трябвало да бъдат узурпирани ", сподели пред публицисти в Бризбън асистент комисар Андрю Донахю.

Той добави, че задържаният мъж, за който полицията не оповестява спомагателна информация, се е опитвал да се достави с полицейски значки и нашивки. Ако бъде наказан, той може да получи до две години затвор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР