Австралийска лекарка публикува своя списък със здравословни храни, които препоръчва

...
Австралийска лекарка публикува своя списък със здравословни храни, които препоръчва
Коментари Харесай

Най-здравословните храни в магазина

Австралийска лекарка разгласява своя лист със здравословни храни, които предлага на всички фенове на здравословното хранене.

Продуктите са елементарни, само че доста ефикасни, твърди доктор Дария Филдър. Всички те играят значима роля в управлението на холестерола и кръвното налягане, както и в битката със сърдечните проблеми.

На всички, които желаят да се грижат за здравето си, само че се двоумят какво е потребно, тя предлага авокадо, ядки, ръжен самун, кисело мляко и месо без мазнини.

Авокадо

Сред главните плюсове на авокадото са значимите за сърцето мононенаситени мазнини, както и най-малко 20 разнообразни витамини и минерали, измежду които вит. К, С, В5, В6, Е, фолати, магнезий, калий.

Ако се чудите по какъв начин да го консумирате - авокадото на филийка е доста потребна закуска, то е и отлична добавка към салати.

Ядки

Ядките контролират равнищата на холестерола и кръвната захар. Освен това съдържат омега-3 мастни киселини, фибри, вит. Е и растителни стероли.

Д-р Филдър предлага и маслата от ядки - фъстъчено или бадемово.

Ръжен самун

Фибрите са извънредно значими за естественото действие на храносмилателната система. Голямо количество от тях откриваме в ръжения самун. В допълнение той е потребен за управление на кръвната захар и кръвното налягане.

Бонус съвет: Колкото по-тъмен и компактен е ръженият самун, толкоз по-полезен е той.

Кисело мляко

Тук е значимо да отбележим, че като споделяме кисело мляко, изключваме всички негови подсладени и в допълнение овкусени разновидности.

Протеините, калцият, витамините и живите бактерии - пробиотиците, които укрепват микробиотата в червата, вършат киселото мляко извънредно потребно.

Месо

Едва ли е вест за някого, че въпреки и качественото месо да коства повече, то е доста по-полезно. Експертите поучават постоянно да избираме прясно месо от потвърден източник, без значение дали става въпрос за ресторант или магазин. А доктор Филдър добавя: по-добре хапнете по-малко, само че качествено месо, в сравнение с да залагате на евтини салами да вземем за пример.

Също толкоз потребни съгласно доктор Филдър са бобените храни, булгура и овесените ядки.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР