Австралиецът Джей Вайн постигна първата си етапна победа в голяма

...
Австралиецът Джей Вайн постигна първата си етапна победа в голяма
Коментари Харесай

Австралиецът Джей Вайн спечели 6-ия етап от Вуелтата

Австралиецът Джей Вайн реализира първата си етапна победа в огромна обиколка, откакто победи в шестия стадий на Вуелтата. Той се оправи най-добре в първия планински стадий от Обиколката на Испания, а стадият се оказа извънредно сполучлив белгиеца Ремко Евенепул, който поведе в генералното класиране.

27-годишният Вайн, който кара за Алпецин-Декьонинк, организира независима 10-километрова офанзива на финалната височина за деня в днешния 181,2-километров стадий от Билбао до Сан Мигел де Агуайо. През целия спортен ден времето в Северна Испания бе извънредно неприятно, като колоездачите трябваше да се оправят освен със стръмните височини, само че и с непрестанния дъжд, мокрите пътища и мощно понижената видимост, гарнирана с ниски температури. Лошите метеорологични фактори несъмнено повлияха на доста от любимците и това докара до съществени разкъсвания в края на стадия.

Вайн изглеждаше като единственият, който няма никакви проблеми с ситуацията и победи с време от 4 часа и 38 минути. Втори остана Ремко Евенепул от Куик-Степ Алфа Винил. Белгиецът финишира на 15 секунди от Вайн и изпревари с една секунда испанеца Енрик Мас (Мовистар), който добави челната тройка. Четвърти на 55 секунди дойде различен испанец - Хуан Пескера (ОАЕ), а трикратният победител във Вуелтата Примож Роглич (Словения/Йъмбо-Висма) приключи на 1:37 минути, водейки групата на любимците. Французинът Руди Молар (Групама-ФДЖ), който стартира деня като водач в генералното класиране, финишира на 35-о място на 5:06 минути.

Така след днешния ден в общото нареждане отпред излезе Ремко Евенепул. Той има задатък от 21 секунди пред Руди Молар, 28 секунди пред Енрик Мас и 1:01 минути пред Примож Роглич. Пети е Пескера на 1:12 минути.

В петък в седмия стадий от Обиколката на Испания ще бъдат преодолени 190 километра от Камарго до Систиерна.

По обявата работи: Илиян Христов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР