Авокадото в последно време е сред най-обсъжданите тропически храни. Присъства

...
Авокадото в последно време е сред най-обсъжданите тропически храни. Присъства
Коментари Харесай

Олио от авокадо - как да готвим с него

Авокадото напоследък е измежду най-обсъжданите тропически храни. Присъства непроменяемо във всяка здравословна диета и се счита за същинска супер храна поради всички потребни субстанции, които съдържа.

Един от неговите артикули е маслото от авокадо. То не е нова концепция, само че кокосовото масло печели борбата за известност с него, без значение, че продуктът от чудесното авокадо изцяло заслужава възторженостите на тези, които постоянно го употребяват.

Какво съставлява олиото от авокадо и какво място намира в готвенето?

Олио от авокадо се получава при сплескване на месестата част от авокадото, откакто костилката е отстранена. Това го прави едно от дребното растителни масла, получени не от семето, а от ядливата част. В чистия си тип преди пречистване, то е зелено на цвят, има мек усет и острия аромат на плода. Рафинирането му придава жълтеникав цвят, какъвто има и слънчогледовото олио.

Олиото от авокадо съдържа потребните съставки на суровината, от която се прави. А това значи високо наличие на потребни субстанции, измежду които би трябвало да споменем омега-3 мастните киселини, антиоксидантите, витамините А, С и Е, протеините, фитостеролите.

 олио от авокадо

По характеристите, отнасящи се до потребните му съставки, това олио се приближава до зехтина Exstra Virgin, само че има една основна разлика, в която се състои огромното му преимущество. То е растителна лой с най-висока точка на шупване - над 270 градуса.

Затова може да се употребява освен за овкусяване на студени ястия и салати, само че и като опция на слънчогледовото олио, от което е по-здравословно.

Неговата сигурност при нагряване до високи температури го прави уместно при пържене, сотиране и печене или за задушаване на меса или зеленчуци. При високи температури не отделя нездравословни субстанции и също така прави храната доста приятна поради мекия си усет.

Уникалното чувство, което олиото от авокадо носи на вкусовите рецептори, е причина то да бъде постоянно добра опция на зехтините и подобаваща съставна част в домашната майонеза, салатеният дресинг и най-много във сосовете, които омекотяват усета на главното ядене, тъй като те самите са леки и приятни, когато са приготвени с масло от авокадо.

Със сигурност може да се твърди, че маслото от авокадо превъзхожда зехтина във връзка с здравословните си изгоди и това е плюсът към благосъстоянието на усета и мекия му мирис.

Прочетете също по какъв начин да си създадем масло от авокадо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР