Авиокомпанията Wizz Air потвърди с официално съобщение, че ще спре

...
Авиокомпанията Wizz Air потвърди с официално съобщение, че ще спре
Коментари Харесай

Wizz Air спира полетите си до Молдова от опасения за безопасността

Авиокомпанията Wizz Air удостовери с публично известие, че ще спре полетите до столицата на Молдова Кишинев от 14 март заради опасения за сигурността на въздушното пространство.

В изказване компанията сподели, че е взела " сложното, само че отговорно " решение да спре полетите заради " високия, само че не непосреден " риск във въздушното пространство на Молдова. По-рано денем имаше спорни изказвания за дейностите на Wizz Air, която през ноември затвори техническата си база в Кишинев.

В известието се споделя:

" Wizz Air следи от близко обстановката със сигурността в Молдова и е в непрекъснат контакт с разнообразни локални и интернационалните органи и организации, с цел да обезпечи най-високо равнище на сигурност и сигурност на интервенциите.

Безопасността на пасажерите и екипажа остава приоритет номер едно на Wizz Air и вследствие на последните събития в Молдова и високия, само че не непосреден риск във въздушното пространство на страната, Wizz Air взе сложното, само че отговорно решение да спре всички полети до Кишинев от 14 март.

След 14 март Wizz Air ще усили броя на полетите от Яш , Източна Румъния, което е най-близкото летище до Кишинев, където оперира компанията. Компанията ще пусне нов маршрут от Яш до Берлин и ще усили честотата на полетите до Барселона, Милано Бергамо, Болоня, Рим Чампино, Рим Фиумичино, Дортмунд, Ларнака, Лондон Лутън и Тревизо. "

Маршрутите от Кишинев до Будапеща и Прага ще бъдат спрени без директна опция, която да ги размени. Wizz Air ще реалокира оставащия потенциал, работещ сега на летище Кишинев, към други дестинации в своята мрежа.

Компанията споделя, че ще продължи непрекъснато да прави оценка обстановката, с цел да възобнови активността си и да отвори още веднъж базата незабавно щом това може да стане безвредно.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР