Авиационната мощ на България е сведена до критично ниско ниво,

...
Авиационната мощ на България е сведена до критично ниско ниво,
Коментари Харесай

Авиационната ни мощ е на критично ниско ниво,...

Авиационната мощност на България е сведена до сериозно ниско равнище, което изобщо не кореспондира с усложнената интернационална среда на сигурност.

Това се споделя в отворено писмо на Българска авиационна асоциация, адресирано до президента, премиера, министъра и началника на защитата, както и до военни командири.

" Категорично се опълчване на всевъзможен тип клевети, манипулиращи публичното мнение, окачествявайки позицията на летателния състав от изтребителната авиобаза " Граф Игнатиево " като " протест ", " митинг " или " стачка ". Нищо сходно ", означават от асоциацията.

В писмото си организацията обръща внимание на това, че " самолетите " Спартан " и вертолетите " Кугар " и " Пантер " не са изтребителни летателни средства, имат друго предопределение и са основани на други летища, само че и те, без квалифициран за тях летателен и механически състав са единствено купчина скъпа железна сплав ".

Те напомнят, че за естествената употреба на всяка бойна летателна машина са нужни повече средства от цената при закупуването й.

" За пилотите-изтребители има съответни измерения в условията на Алианса за обикновено вложени средства: 180 летателни часа на един пилот-изтребител за една година - стандарт на НАТО. Препоръчваме на тези държавни лица, които не са осведомени с годишния нальот на един български пилот-изтребител, да изискат тази информация по съответния ред и да се извинят на в този момент настоящите български военни водачи. Това е достоверният аршин за успеваемостта от вложените стотици милиони лв. във военната авиация ", акцентират от авиационната общественост.

Изкуственото опълчване на типовете въоръжени сили от висши държавни лица е в тежък ущърб на националната ни сигурност и защита, декларират те и показват убеденост, че министърът на защитата и командването на българските Военновъздушни сили ще създадат всичко належащо проблемите по обезпечаването на постоянни безаварийни полети да бъдат позволени в оптимално къси периоди.

Преди дни се появи информация за напрежение измежду летците в " Граф Игнатиево ". След инспекция на прокуратурата е открито, че измежду водачите " протест " няма.
тагове авиация ниско равнище Спартан Кугар Пантер
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР