Любопитен казус в Дупница. Заради липсата на кадри управителят на

...
Любопитен казус в Дупница. Заради липсата на кадри управителят на
Коментари Харесай

Пускат почасово на работа анестезиолог от затвора в Дупница

Любопитен проблем в Дупница. Заради неналичието на фрагменти шефът на болничното заведение в Дупница желае от страната да разреши на доктор Николай Карастоянов, който сега излежава присъда за ликвидиране, да се върне на работа като анестезиолог.

Искането е казус към шефа на пандиза в Бобов дол. Все още се обясняват условията, които би трябвало да покрие лечебното заведение, с цел да се върне на работа доктор Карастоянов.

Преди повече от 10 години доктор Николай Карастоянов дружно с брат си и татко си влизат в спор с приятеля на щерка му Николай Радев – Отвертката.

При свадата Отвертката е намушкан с нож и по-късно умира. За убийството са наказани тримата Карастоянови. Преди месец лекар Карастоянов получи ефикасна присъда.



" В моята процедура това фактически е първи случай, в който практикуваш доктор е наказан на дейно отнемане от независимост. Присъдата на Николай е 4 години. Доколкото съм осведомен той е със компетентност анестезиолог ", съобщи старши комисар Крум Петров, шеф на пандиза в Бобов дол.

Заради неналичието на фрагменти шефът на болничното заведение в Дупница, където до последно е работил доктор Карастоянов, изиска той да бъде върнат на работа, с цел да запълни неналичията.

" Кадровият проблем, особено за лекари и медицински сестри, за цялата страна е доста огромен. Д-р Карастоянов е доста почитан и скъп от нас експерт и то анестезиолог, който де факто е извънредно нужен за естественото действие на хирургията и изобщо на общинската болница ", разяснява доктор Стефан Николов, шеф на болничното заведение в Дупница.

За да се случи това обаче лечебното заведение би трябвало да подписа контракт със пандиза, в който са задължени да наемат най-малко двама въдворени, както и да им се заплаща заплащане.

" Другото условие е, че аз в началото имах концепция доктор Карастоянов да дава едни 12-часови наряди, както е всекидневно за една болница. Оказа, че се аз дефакто мога да разгадавам на него единствено заран от 8 следобед до пет ", добави доктор Стефан Николов.

" В момента се въздържаме от това да сключим подобен контракт, до момента в който не проследим неговото държание в изискванията на пандиза и не изградим едно доверие към него ", сподели още старши комисар Крум Петров.

Ако доктор Карастоянов бъде върнат на работа, той освен ще оказва помощ на обществото, само че и ще редуцира присъдата си, защото един направен ден се смята за два излежани.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР