Август е месец на активно узряване на доматите и дългоочакван

...
Август е месец на активно узряване на доматите и дългоочакван
Коментари Харесай

За богата реколта: Как да се грижите за доматите през август

Август е месец на интензивно узряване на доматите и дълго чакан интервал за градинарите, когато можете да видите резултата от труда си. Но откакто сте получили първата годишна продукция, би трябвало да продължите интензивно да се грижите за растенията: поддържане, вода и да оформяте шубраци. Основните задания през август са да се форсира узряването на доматите, както и да ги предпазите от заболявания.

Редовно поливане

Доматите имат потребност от постоянно поливане и през август. През интервала на узряване е по-добре да се полива по-рядко, само че постоянно, изключително в горещото време. След поливане в оранжерията би трябвало да оставите отворени прозорците и вратите, с цел да намалите влажността на въздуха (не по-висока от 65%). Когато на храстите узреят последните плодове, поливането на доматите се стопира.

Подрязване

За да могат всички сили на растението да отидат за образуването на плодове, би трябвало да отрежете върховете на високите домати. Разрезът би трябвало да се направи върху втория лист след горната четка със съцветия или яйчници.

Мулчиране

За да запазите влагата в почвата и да не поливате прекомерно постоянно, мулчирайте градинското легло. Положеният пласт също оказва помощ за стабилизиране на температурата, почвата става рохкава и проветрива, земните червеи стартират интензивно да работят в нея и потребните почвени микроорганизми се развъждат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР