Аварийно-спасителни екипи участваха в десетки операции в Северна Италия, след

...
Аварийно-спасителни екипи участваха в десетки операции в Северна Италия, след
Коментари Харесай

Хаос, наводнения и свлачища: Нови бури обхванаха Италия

Аварийно-спасителни екипи участваха в десетки интервенции в Северна Италия, откакто районът пострада от нови проливни дъждове, съобщи ДПА.

 Снимка: AP/БТА

На изток от езерото Маджоре пожарникарите бяха извикани на 40 места в провинция Варезе, оповестиха през днешния ден избавителните екипи. Силните дъждове провокираха свлачища и наводнения в региона. Видеокадри демонстрираха парчета и тиня, която е блокирала коли и е проникнала в домове.

 Снимка: AP/БТА

Областният шеф на региона Ломбардия, която беше изключително наранена от бурите, изиска да бъде оповестено изключително състояние в няколко провинции там, в това число Варезе, Комо и Леко.

 Снимка: AP/БТА

Пожарникарите в провинция Комо към този момент взеха присъединяване през вчерашния ден в над 100 интервенции поради наводнения и свлачища. Пътищата в региона бяха блокирани отчасти, блокирани бяха и хора в домовете си.

Бурите предизвикаха безпорядък и в областите Венето и Фриули - Венеция Джулия.

За на следващия ден службата за гражданска отбрана издаде по-висока степен на предизвестие за рисково време за крайните северни елементи на Ломбардия. В региона се чакат мощни стихии.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР