automedia.investor.bgЛятото приближава, като високите температури, типични за този сезон, могат

...
automedia.investor.bgЛятото приближава, като високите температури, типични за този сезон, могат
Коментари Харесай

Автомобилите, които не трябва да стоят на слънце

automedia.investor.bg

Лятото доближава, като високите температури, типични за този сезон, могат да бъдат съдбовни освен за хората, само че и за техните коли. Изданието Auto.mail разгласява лист с коли, за които излагането на слънчеви лъчи е изрично противопоказно.

Тези 5 модела са задоволително известни, като всеки един от тях си има мощни и слаби страни. Всички те обаче са обединени от едно - в случай че бъдат оставени на слънчевите лъчи, вредите по тях постоянно са съществени.

Chevrolet Cruze (2009-2015 г.)
При машините, създадени преди 2010 година изключително проблематична е предната ризница, която е увиснала поради неприятно закрепвани. Пластмасовите фиксатори на този значим детайл се размекват от горещините и би трябвало да бъдат сменени, преди да е станало късно.

Honda Accord VIII (2008-2013 г.)
Изкуствената кожа на подлакътниците след дълготрайно нагряване от мощното слънце се покриват с огромни мехури, които по-късно се пукат. Това нанася съществени вреди на салона и се постанова тези детайли да бъдат сменени с нови.

Infiniti FX S50 (2003-2008 г.)
Дългото стоене под директните слънчеви лъчи се оказва съдбовно за предния панел на този модел на Infiniti. Рецептата за възобновяване е покриване с епоксидна смола и следващо боядисване. По-простият вид е покриването на панела с естествена или изкуствена кожа.

Nissan Qashqai I (2007-2013 г)
В базовия вид на кросоувъра се предлага общоприет волан без кожен калъф. При ниските равнища на съоръжение той е от пластмаса, която безусловно може да се разтече при излагане на слънчева светлина. В случая спасението е точно кожен калъф.

Toyota Land Cruiser Prado J120/J125 (2002-2009 г.)
Драскотините по предния панел не всеки път значат, че въздушните възглавници са се задействали в някакъв миг по-рано. Те може да се появят, в случай че автомобилът е бил изложен дълго време на слънчева светлина. Смяната на панела е мъчно и скъпа, по тази причина решението е покриването на интериора с кожа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР