Аукционната къща TheMarket.co.uk обяви, че на 23 юли ще предложи на

...
Аукционната къща TheMarket.co.uk обяви, че на 23
юли ще предложи на
Коментари Харесай

Продава се изключително рядък Ford Sierra RS Cosworth

Аукционната къща TheMarket.co.uk разгласи, че на 23 юли ще предложи на почитателите на спортната история извънредно необичаен представител на Ford Sierra RS Cosworth.

Това, което прави колата изключително интересна е не толкоз фактът, че е Sierra RS Cosworth, а това, че тя е един от десетте предпроизводствени представителя с десен волан на спортната версия и една от само трите, които са имали право да се движат законно по пътищата.

От TheMarket.co.uk споделят, че седем от десетте представителя на предпроизводствената серия на Sierra RS Cosworth са били трансформирани в спортни коли, а от останалите три, само тяхната продължава да съществува все още.

Организаторите на търга на 23 юли очакват колата, с която има навъртяни по-малко от 109 000 километра, да доближи цена от между 39 000 и 59 000 британски лири.

Уникалният Ford Sierra RS Cosworth е бил произведен около 9 месеца преди началото на серийното производството на спортната модификация, а първата му режистрация е на 30 октомври 1985 година.

При появяването си на пазара, Sierra RS Cosworth предложи опция за ускоряване от 0 до 96 км/ч за 6.2 секунди, оптималната скорост на придвижване от 240 км/ч, задно задвижване и двигател с оптималната мощ от 204 конски сили.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР