Аукционната къща Artcurial Motorcars ще пусне на търг през месец

...
Аукционната къща Artcurial Motorcars ще пусне на търг през месец
Коментари Харесай

Продават се два много скъпи Mercedes-а

Аукционната къща Artcurial Motorcars ще пусне на търг през месец юли два типичен автомобила Mercedes-Benz 300 SL. Интересното е, че и двата автомобила са благосъстоятелност на частен колекционер, който ги е държал в гараж в продължение на 50 години. От средата на 60-те години колите не са експлоатирани, а в този момент ориентировъчната им цена за всеки един от тях е 1.5 млн. евро.

Първият автомобил е Mercedes-Benz 300 SL Roadster, създаден през далечната 1963 година. Машината е купена от притежателя си през същата тази 1963-а, като регистрацията и не е променяна от 1966-а. Пробегът на автомобила е незабележим - единствено 1 380 километра. Роудстърът се предлага с автентичен корав таван, с истинската книга с указания за ремонт и с всички прилежащи към него документи.



Вторият Mercedes е по-стар. Той е от модела 300 SL Gullwing и е създаден през 1956 година. Внесен е от Португалия през 1968 година и сега е с пробег от 62 000 километра. Въпреки повечкото си километри и тази машина се намира в чудесно техническо положение. И двата Mercedes-а са били благосъстоятелност на шведски хирург на име Гунар Джермарк.

След гибелта му за наследството му претендират няколко души, само че съдът отхвърля да им даде колите. Те са завещани на държавния фонд Swedish Inheritance Fund. Сега, след продажбата им, парите ще отидат за подкрепяне на младежи в затруднено състояние и инвалиди.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР