Атрактивни демонстрации по ретродайвинг от Моста ще покажат водолазите на

...
Атрактивни демонстрации по ретродайвинг от Моста ще покажат водолазите на
Коментари Харесай

Бургаските водолази празнуват Никулден с ретродайвинг

Атрактивни демонстрации по ретродайвинг от Моста ще покажат водолазите на празника на Бургас - Никулден. Подводните завършения ще стартират на 6 декември от 11:30 часа, оповестяват от Община Бургас.
Гмуркачите ще покажат пред бургазлии по какъв начин се употребява тежката подводничарска техника .
За задачата ще се употребява достоверен водолазен костюм от 60-те години . Той се състои от гумиран костюм и корав месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е обвързван със сушата с по този начин наречената " пъпна шнур " - шланг, по който до гмуркача постъпва въздух от сушата. Към него е прикован и кабел за аудио връзка.
Водолазният костюм е 90-килограмов. Оловният баласт е 32 кг., костюма е 15 кг., толкоз е и всяка от обувките, а шлемът е още 14 кг. Водолазно съоръжение от този вид е предопределено за слизане на дълбочина до 80 метра.

Този водолазен костюм към този момент е старомоден и не се употребява. Неговото предопределение е било при дълбочинни действия като огледи под вода, строителни работи на дъното на водоеми, създаване на пристанища и други. Този костюм е всеобщо употребен при работа на дъното на Бургаския залив преди години .
Освен демонстрациите, всеки, който е водолаз и има предпочитание да опитва, ще има опцията да се потопи с достоверния водолазен костюм на четири метра дълбочина и да прегледа от близко морското дъно под Моста.
Събитието се провежда от Сдружение " Приятели на морето-Бургас " за четвърта подред година със съдействието на Община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР