Атомната енергетика е надежден източник на нисковъглеродна електроенергия, която има

...
Атомната енергетика е надежден източник на нисковъглеродна електроенергия, която има
Коментари Харесай

Разходите на „Росатом” за опазване на околната среда са 23 милиарда рубли

Атомната енергетика е благонадежден източник на нисковъглеродна електрическа енергия, която има голям принос в отбраната на планетата от последствията от изменението на климата и е един от инструментите за световно партньорство за предпазване, отбрана и възобновяване на екосистемите на Земята. Това написа Bangladesh Post във връзка Световния ден на околната среда.

Според експертни оценки работата на всички АЕЦ с съветски дизайн по света предотвратява изпускането на към 210 милиона тона CO2 на година, в това число 107 млн. тона CO2 в Русия. Оценката е направена въз основата на международната конструкция за произвеждане на електрическа енергия по типове източници за 2018 година В атомната енергетика отсъства директно изпускане на химически рискови субстанции, които унищожават озоновия пласт и оказват помощ за парниковия резултат.

През 2019 година делът на замърсяващите субстанции от предприятията на съветската корпорация „ Росатом “ в общия размер на Русия е едвам 0,1%, се показва още в материала. Минимизирането на отрицателното екологично влияние е значим приоритет в активността на „ Росатом “. Общите разноски на предприятията на корпорацията за запазване на околната среда през 2019 година доближават 23,55 милиарда рубли. За осъществяването на отговорностите на Русия в сходство с Парижкото съглашение за климата в атомната промишленост се основава система за отчитане на изпускането на парникови газове. През 2019 година брутните излъчвания на парникови газове от организациите на „ Росатом “ са намалели с 6,4%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР