Атина. Въпреки санкциите, наложени от Москва, срещу закупуването на плодове

...
Атина. Въпреки санкциите, наложени от Москва, срещу закупуването на плодове
Коментари Харесай

Ekathimerini: Плодове от ЕС стигат до руския пазар, въпреки санкциите

Атина. Въпреки глобите, наложени от Москва, против закупуването на плодове и зеленчуци от Европейския съюз, в отговор на ограниченията на Европейски Съюз, който забрани закупуването на някои артикули създадени в Русия, огромни количества плодове, най-много праскови и нектарини от страните в Европейски Съюз с по-топъл климат, в това число Гърция, Италия и Испания, доближават до щандовете в московските магазини, а доставките са постоянни, като прекупвачи, основани в Беларус са главните обвинени за контрабандната търговия, написа Ekathimerini.
Търговци от Беларус са обвинени, че се промъкват през санкционната мрежа и вкарват в Русия вносни плодове, представяйки ги като свои – това най-вероятно се случва благодарение на съветските управляващи.
Първоначалната информация, че Беларус е удвоил износа си на нектарини и праскови към Русия, не провокира огромно удивление, макар че климатът на Източноевропейската страна не ѝ разрешава да създава тези плодове.
По-късно стана ясно, че индустриална линия от Италия и Испания доближава до съветския пазар. Според последната информация, търговците, свързани с съветския пазар, обикалят Северна Гърция, главен аграрни регион и купуват огромни количества плодове, в това число нектарини и праскови.
Катимерини скоро организира следствие в супермаркетите, магазините и плод-зеленчуците в съветската столица и то сподели, че гръцките артикули са налични на всички места.
Русия е мощно подвластна от импорт на плодове и зеленчуци. (Специално на топлолюбиви плодове, които няма по какъв начин да бъдат създадени в климатичните зони, които обгръща Русия – бел. ред.)
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР