Атина. Смъртността сред интубирани пациенти с COVID-19 в Гърция се

...
Атина. Смъртността сред интубирани пациенти с COVID-19 в Гърция се
Коментари Харесай

Kathimerini : Проучване на болничната смъртност сред пациентите с COVID-19 в Гърция показва тревожни тенденции

Атина. Смъртността измежду интубирани пациенти с COVID-19 в Гърция се въздейства неподходящо от огромното натоварване в здравните заведения, даже без да има надвишаване на потенциала им, както и от районните разлики. Това открива ново изследване, водено от асистент-професорът по публично здраве в Кипърския Европейски университет Теодор Литрас и професора и епидемиолог в Атинското здравно учебно заведение Сотирис Циодрас. То е извършено сред септември 2020 година и май 2021 година и тази седмица ще оповестено в Scandinavian Journal of Public Health, отбелязва електронното издание на вестник Kathimerini .

Експертите са изследвали болничната смъртност на интубирани пациенти с COVID-19. Те разкрили, че смъртността се е нараснала с 25 %, когато потенциалът на обещано болнично заведение надвиши 400 пациенти, и нараства прогресивно до 57 %, когато потенциалът е над 800 пациенти. Установено е също, че хоспитализациите отвън интензивно поделение или отвън по-големия столичен район на Атина е без значение обвързвана със доста нараснала смъртност.

Според изследването, макар че здравните услуги в Гърция са разширили потенциала си по време на пандемията, „ качеството на грижите при възходящия брой пациенти е получило по-малко внимание “.

„ Това акцентира нуждата от по-съществено подсилване на здравните услуги, фокусирано върху справедливостта и качеството на грижите, освен за разширение на потенциала “, заключават учените.

Във вторник в Гърция бе доказан връх от 130 смъртни случая, свързани с COVID-19. Броят на интубираните пациенти е 700, а 325 души са признати в болница.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР