Атина. САЩ са заинтересовани от засиленото използване на военни бази

...
Атина. САЩ са заинтересовани от засиленото използване на военни бази
Коментари Харесай

Kathimerini: САЩ са заинтересовани от използването на гръцки военни бази и пристанища

Атина. Съединени американски щати са заинтригувани от засиленото потребление на военни бази и пристанища в Гърция, съобщи ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд по време на втората си публична аудиенция в страната във вторник, предава Kathimerini .
„ Ако погледнете географията и погледнете актуалните интервенции в Либия, актуалните интервенции в Сирия, евентуалните други интервенции в Източното Средиземноморие, географията на Гърция и опциите тука са доста показателни “, съобщи Дънфорд.
Той говореше по време на посещаване в министерството на защитата в Атина, в което се срещна с началника на Генералния щаб на гръцката национална защита (GEETHA) Адмирал Евангелос Апостолакис.
Все още никакви избрани бази не са конкретизирани, съгласно информациите, макар че няколко варианти се правят оценка от военачалник Къртис Скапароти, шеф на европейското командване на Съединени американски щати и висш съюзен пълководец на НАТО.
„ Това са полемики, които военачалник Скапароти и други водят сега, до момента в който оглеждат района във връзка с това къде желаят да разположат силите си в идващите пет до 10 години “, е декларирал неназован източник, представен от „ Military Times “.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР