Атина. Двама мъже, арестувани миналата година на остров Родос, бяха

...
Атина. Двама мъже, арестувани миналата година на остров Родос, бяха
Коментари Харесай

Kathimerini: Гръцки съд осъди турски консулски служител и корабен готвач за шпионаж в полза на Турция

Атина. Двама мъже, задържани предходната година на остров Родос, бяха приети за отговорни в шпионаж против Гърция, написа електронното издание на атинския вестник Kathimerini .

Те са Себахатин Байрам, 36-годишен, секретар, който е работил в турското генерално консулство на остров Родос, и Мехмет Незаметин, 53-годишен, готвач на пътнически транспортен съд, обслужващ маршрута Родос-Кастелоризо. И двамата са от Тракия, Североизточна Гърция.

Байрям беше наказан на пет години зад решетките, а Незаметин беше наказан на четири години затвор.

Готвачът беше упрекнат, че е предоставял на Незаметин информация за позициите на гръцките военни кораби и броя на гръцките бойци, пътуващи до и от отдалечения остров Кастелоризо на кораба, на който е работил, като го у е уведомявал неведнъж.

Двамата бяха приети за почтени по други обвинявания за подкрепяне на бойните сили на съперника и за нарушение на държавна загадка.

Решението беше неотложно наказано от турското външно министерство. „ Всички правила на правото, в това число интернационалното право и интернационалното частно право, бяха нарушени “, се споделя в изказване на Министерството.

„ Дори правото на отбрана беше накърнено заради процесуалните нарушавания на съда. Прокурорът и съдийската гилдия са работили предубедено ”, се споделя още в известието.

Министерството съобщи, че „ всички нужни стъпки в гръцкото вътрешно право и интернационалното право ще продължат да се подхващат с оглед отбрана на правата на нашите чиновници “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР