Атина/Брюксел. Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи

...
Атина/Брюксел. Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Федерика Могерини и Христос Стилианидес: ЕС предлага пълната си подкрепа, за да помогне за справянето с последствията от земетресението на остров Кос

Атина/Брюксел. Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и европейският комисар по филантропичната помощ и реакцията при рецесии Христос Стилианидес обявиха след земетресението край егейския остров Кос, при който починаха двама души, че Европейски Съюз ще даде помощ на Гърция, съобщи NewEurope.
„ Бих предложила солидарността си с народа и държавното управление на Гърция, както и поддръжката на Европейски Съюз “, съобщи Могерини по време на днешното си посещаване в Гърция. „ Хората на островите се сблъскват с компликации в сложни времена “, добави тя.
На собствен ред Стилианидес съобщи, че „ дава солидарността на Турция с хората, потърпевши от бедствието, както и сърдечни съболезнования към изгубилите близки “. „ Европейски Съюз предлага цялостната си поддръжка. Координационният център на Европейска комисия за бързо реагиране, който следи за естествени бедствия непрекъснато следи развиването от близо и е подготвен да координира поискана помощ “, уточни той.
Могерини съобщи, че комисар Стилианидес ще посети Гърция идната седмица.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР