Атанас Атанасов разкри как Демократична България ще играе на изборите

...
Атанас Атанасов разкри как Демократична България ще играе на изборите
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев в листите на ДБ? Атанасов разкри

Атанас Атанасов разкри по какъв начин „ Демократична България ” ще играе на изборите с някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Както и дали двамата ще влязат в листите на Демократична България.

„ През времето на 46-ото Народно събрание установихме, че сме на едно мнение с Кирил Петков и Асен Василев по главните тематики, като да вземем за пример битката с корупцията. Готови сме на взаимоотношение. Когато се забележим с тези хора, ще обсъдим методите на партньорство. За да им предложим места в листата, те би трябвало да ни бъдат съдружен сътрудник ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " по NOVA съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. По думите му от партията са имали неофициални контакти с Петков и Василев, до момента в който са били министри.

„ Много е значимо да работим за това в идващото Народно събрание да се сътвори консистентно болшинство, което да излъчи държавно управление. Разбира се, има риск от накъсване на парламентарното пространство от нови субекти ”, разясни Атанасов.

„ Искам да подчертавам върху доста значими неща, които останаха настрана. Корпорацията ГЕРБ е на власт. Това е пагубно за страната. От Демократична България декларирахме преди 4 години, че главната ни задача е да демонтираме Борисовата страна. Трябва ни болшинство, което да излъчи държавно управление на смяната, което да извърши този ремонт, колкото и жестоко да звучи. Тези хора са още на власт в съществени браншове – в енергетиката, превоза. И от самото начало се възползват от прокурорски чадър ”, сподели още съпредседателят на „ Демократична България “.

Според него от „ ИТН ” са можели да сформират държавно управление, само че като че ли не са желали. От друга страна Българска социалистическа партия доста са желали, само че не са съумели. „ Ако „ Демократична България ” бяхме мандатоносител, щяхме да покажем политическа просвета и метод, по който се търси и събира болшинство за сформиране на държавно управление ”, посочи Атанасов.

Той разяснява и тематиката с подслушването на политици. „ В този парламент, който си отиде, имаше минимум 45 депутати, които бяха подслушвани и може би 4-5 публицисти. Единият работи за авторитетна интернационална организация. Имахме подготвеност да предложим план за изменение за Закона за СРС-тата, само че нямаше време ”, съобщи Атанасов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР