Астронавти от Турция, Италия и Швеция се завърнаха на Земята

...
Астронавти от Турция, Италия и Швеция се завърнаха на Земята
Коментари Харесай

Астронавтите от мисията Аксиом-3 се завърнаха успешно на Земята

Астронавти от Турция, Италия и Швеция се завърнаха на Земята сполучливо, завършвайки частна триседмична задача до Международната галактическа станция (МКС).


Триото беше съпроводено от пенсиониран астронавт на НАСА, който в този момент работи за Axiom Space, компанията от Хюстън, която провежда чартърния полет. Екипажът се върна с капсула на SpaceX, която се приземи с парашут в Атлантическия океан край крайбрежията на Флорида, съобщи Анадолската организация.

Турция отпразнува изстрелването на Алпер Гезеравчи от Кейп Канаверал предишния месец. Бившия водач на изтребител и капитан на Turkish Airlines, стана първият човек от своята страна, летял в космоса.

Към Гезеравчи се причислиха полковникът от италианските военновъздушни сили Валтер Виладей, шведът Маркус Ванд, някогашен водач на изтребител, определен за авариен астронавт от Европейската галактическа организация през 2022 година, и Майкъл Лопес-Алегрия.

Турция, Италия и Швеция финансираха задачата, като всяка от страните отдели почти 50,9 милиона евро. Това беше третата частна задача на Axiom до галактическата станция, четвъртата е планувана за по-късно тази година.

Преди да напусне галактическата станция, Гезеравчи благодари на страната си за " смелото и уверено решение " да изпрати свои жител в космоса като част от 100-годишнината си като република.

Докато бяха в орбита, астронавтите организираха десетки научни опити и разговаряха с възпитаници и публични лица от своите страни.

Те се любуваха на няколко спомагателни дни в галактическата станция, чакайки времето да се усъвършенства в зоната на рухване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР