Асоциацията на германските търговско-промишлени палати (АГТПП) предупреди, че ако руският

...
Асоциацията на германските търговско-промишлени палати (АГТПП) предупреди, че ако руският
Коментари Харесай

Германският бизнес е сериозно притеснен от възможния край на доставките на газ от Русия

Асоциацията на немските търговско-промишлени покои (АГТПП) предизвести, че в случай че съветският газ спре да постъпва в Германия, може да се стигне до сериозна криза, заяви ДПА.

Спадът на икономическото произвеждане може да доближи 10 % или повече, когато настъпи зимата, съобщи ръководителят на АГТПП Петер Адриан, наблягайки, че държавното управление би трябвало да отстрани рестриктивните мерки, с цел да могат компаниите по-бързо да основат други възможности на газовите мощности.

Германия изчаква да види какво ще се случи в понеделник, когато съветският снабдител на газ " Газпром " би трябвало да спре газопровода " Северен поток 1 " за рутинна годишна поддръжка. „ Газпром “ към този момент понижи доста потока на газ по тръбопровода - базирайки се на механически аргументи, които съгласно Германия са съмнителни - и опасенията са, че доставките няма да бъдат обновени.

Напрежението е обвързвано с нахлуването на Русия в Украйна по-рано тази година и последвалите западни наказания.

" За страдание би трябвало да се надигнем пред сюжета, че когато поддръжката завърши на 21 юли, по " Северен поток 1 " няма да тече повече газ. Това би било злополука ", сподели Адриан.

Въпреки че немското държавно управление се пробва да сътвори плаващи терминали за приемане на полутечен природен газ, те няма да бъдат подготвени до края на годината, когато стартира зимата. " Това значи, че скоро ще имаме енергиен проблем ", сподели ръководителят на АГТПП.

Без газ доста компании ще би трябвало да спрат работа. " В подобен случай съм доста обезпокоен от криза. Тогава ще станем очевидци на стопански спад, който ще е фрапантно друг от този, който преживяхме по време на финансовата рецесия. "

По време на финансовата рецесия през 2009 година брутният вътрешен артикул (БВП) на Германия се сви с 5,7 %. По време на рецесията поради пандемията от КОВИД-19 през 2020 година Брутният вътрешен продукт спадна с 4,6 %, напомня ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР