Асоциацията Федерация на туризма иска от руските власти да премахнат

...
Асоциацията Федерация на туризма иска от руските власти да премахнат
Коментари Харесай

Руският туризъм моли Путин: Върнете чартърите до България!

Асоциацията " Федерация на туризма " желае от съветските управляващи да отстранен рестриктивните мерки и да отворят известни туристически дестинации за руснаци, като Турция, Египет, Гърция, Тунис, Черна гора, България и други страни със приемлива епидемиологична обстановка, съобщи rosbalt.ru.

„ Отменете възбраната за чартърни полети до тези дестинации “, се споделя в петицията.

„ В противоположен случай си резервираме правото да прехвърлим всички разноски за туристическия бизнес и отговорността за отговорности към туристите върху държавните органи, виновни за вземането на решения, и да изпращаме туристи в съдилища, с цел да пазят нарушените си права “, предизвестяват представители на туристическия бизнес.

Аргументирайки своите претенции, те цитират към член 27 от част 2 от Конституцията на Руската федерация, който подсигурява правото на свободно придвижване на жители както в страната, по този начин и в чужбина. Авторите на петицията назовават ​​ситуацията в туризма злополука. И изясняват, че туризмът не е единствено туристически организации, само че и свързани промишлености като превоз, авиация, круизи, кетъринг, развлечения, музеи и доста други.

„ Това са милиони жители на Руската федерация, а дружно с туристи - десетки милиони! Лишавате десетки милиони жители от правото да работят, да печелят пари и да си почиват и тези права са посочени в Конституцията “, се споделя в петицията.

Авторите акцентират, че изкуствено основаната неспособност за потребление на законното право на отмора се дължи освен на неналичието тук-там в съветските курорти, само че и на обективната неспособност да се настанят всички, които желаят да починат там. А насилственото унищожаване на конкуренцията в туристическата промишленост способства за безразсъдно повишение на цените.

Обикновеният руснак просто няма опция да заплати за такава безпричинно скъпа почивка в курортите на Руската федерация, която пък не е в положение да направи здравословна конкуренция на всички известни задгранични курорти, се споделя в петицията.

Всички решения на централата безусловно не дават отговор на упованията нито на пазара, нито на туристите и приказват единствено за това „ какъв брой надалеч е държавното управление от хората и техните потребности “.

„ Много жители на нашата страна са лишени от опцията да си починат добре от 2019 година насам. Ситуация, при която туристите остават без отмора за втора поредна година, ще докара до понижаване на продуктивността на труда и увеличение на общественото неодобрение, което безспорно ще се отрази на резултатите от изборите и събирането на налози “, предизвестяват създателите на петицията.

Всякакви забрани са неефективни, пишат те и ще отнеме " години и десетилетия ", с цел да се усъвършенства, а и да се сътвори висококачествена туристическа осведомителна инфраструктура в Русия.

„ Разширяването на актуалната политика, в това число възбраната за свободно придвижване, е предвестител на банкрути през идната 2022 година или по-рано. Невъзможността за реализиране на облаги прави невероятно осъществяването на разсрочени и новопоети отговорности. Необмислените последствия от възбраните ще провокират всеобщо отвращение. И в актуалните действителности отговорни няма да са туристическите сътрудници и туроператорите, „ виновникът “ за протичащото се е прекомерно явен. Финансовата съсипия е по-близо, в сравнение с си мислите “, заключават те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР