Асоциация Родители“ и фондация Заедно в час“ вече започнаха 3-годишна

...
Асоциация Родители“ и фондация Заедно в час“ вече започнаха 3-годишна
Коментари Харесай

Кампания акцентира пред децата какво могат преди да посегнат към цигарите

Асоциация „ Родители “ и фондация „ Заедно в час “ към този момент започнаха 3-годишна обществена акция „ Можещите / Разкрий силата си “ , която се концентрира върху предварителната защита на тютюнопушенето измежду учениците на възраст сред 12 и 16 години, определяна като основен интервал за съзряването на младежите и образуването на изборите и навиците им.

Пред Радио София Яна Алексиева от асоциация „ Родители “ изясни, че задачата е да увеличи информираността за вредите от тютюнопушенето измежду младежите, като ускори ангажираността на родителите, учителите и учениците по тематиката за сформирането на навика, който след време може да докара до възникването на хронични болести, повлияващи качеството на живот.

Кампанията се разпростира в учебно заведение - в часа на класа.

Преподавателите, чиято роля е основна за триумфа на самодейността, ще разполагат с атрактивно видео наличие, специфичен справочник, съдържащ насочни точки и указания за провеждането на полемика по тематиката за тютюнопушенето.

„ С децата няма да приказваме какъв брой е нездравословно и рисково да пушиш. Идеята е да ги предизвикваме и насочим към техните мощни страни и качества. Да им демонстрираме положителни образци и на техни връстници – измежду които първенци по шах, по таекуондо, по акробатика. Да им напомним, че има доста хубави и приятни занимания “, акцентира Алексиева.

С нея беседва Божидар Янев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР