Асоциация Голям брат Голяма сестра – България организира НАЦИОНАЛНА СРЕЩА

...
Асоциация Голям брат Голяма сестра – България организира НАЦИОНАЛНА СРЕЩА
Коментари Харесай

Среща на ученическите съвети в Пловдив

Асоциация „ Голям брат Голяма сестра – България ” провежда НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ СЪВЕТИ на 15 и 16 април 2022г. в Дом на културата „ Борис Христов ”.

Срещата е втори стадий от план „ Създаване на народен училищен парламент “, финансиран по Ключова активност 3 на Програма „ Еразъм+ Младеж ” на Европейска комисия.

Целта на събитието е реализиране на разговор сред младежите и институциите по въпросите за ученическата интензивност и самоуправление.

Учениците ще насочат рекомендации и ще слагат началото на народен орган, който да пази правата, позицията и ползите на всички младежи в учебна възрост на локално, национално и интернационално ниво.

В срещата ще се включат към 100 ученика от цялата страна, както и шефове на учебни заведения и просветителни служащи.

От страна на иституциите в първия ден на събитието ще вземат участие: госпожа Диана Иванова – Зам.-министър на младежта спорта госпожа Милена Андреева – Директор на дирекция „ Младежки политики, Министерство на младежта и спорта доцент Манол Манолов – Съветник на министъра на образованието, господин Михаил Балабанов – Изпълнителен шеф на Център за развиване на човешките запаси, господин Георги Титюков – Зам.кмет „ Спорт, юношески действия и обществена политика ”, Община Пловдив
Също по този начин, в дискусионния панел, отдаден на неофициалното обучение, ще се включат:
Стефан Лазаров, „ Заедно в час “ Мирослав Цеков, Национален юношески конгрес Мария Бадева и Ангел Митков, Български юношески делегати към Организация на обединените нации за 2021/2022 Повече информация за плана може да намерите на: www.studentcouncilbg.org
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР