Асортиментът от стоки в този специален онлайн магазин е много

...
Асортиментът от стоки в този специален онлайн магазин е много
Коментари Харесай

Затворниците, които правят оборот за милиони

Асортиментът от артикули в този специфичен онлайн магазин е доста огромен - от къщурка за птички с висящи борови шишарки, изглеждаща като часовник с кукувица, за 17,60 евро, през цветни филцови чехли от серията " Ferdi " за 21 евро до класическа количка за документи на цена от 365 евро.

Под егидата на Министерството на правораздаването на Северен Рейн-Вестфалия  се доставя от разнообразни " предприятия ", а точно 28 от общо 35-те пандиза в немската провинция. Но това се издава и от името му - на немски Knastladen значи затворнически магазин. С повече от 1500 продукта в асортимента си този онлайн магазин има годишен оборот от към 11 милиона евро.

А търсенето непрестанно се усилва. " Средно всеки месец в затворническия магазин се поръчват повече от 3000 продукта ", споделя Мауриц Щайнебах, представител на " Дирекция осъществяване на законовите санкции "  на Северен Рейн-Вестфалия.

Съвместен труд на пандизчии и надзиратели

Според Мауриц Щайнебах, хората пазарят от този уебсайт и поради оповестената цел на пандизите: " да образоват и предизвикват уменията на пандизчиите за доходна работа след освобождение посредством обучение и образование ". Така в границите на терапия посредством работа пандизчиите се учат на взаимно обмисляне, както и на ръчна работа с разнообразни материали, принадлежности и машини. 

Затворник по време на работаСнимка: Justiz NRW

В пандиза във Вилих произвеждат например дървено клатещо се слонче на име Фридолин за 93 евро, а пандизчиите в Ремшайд явно са се съсредоточили върху неръждаемата стомана - един от продуктите им е градинска скамейка с облегалка за 790 евро или барбекю от неръждаема стомана за 620 евро. Цените не са по никакъв начин ниски, само че градинската скамейка е била продадена на над 100 клиенти. Масата за джаги, направена от пандизчиите, коства 498 евро и също е доста продавана.

Съвсем в точния момент за началото на градинския сезон се търсят артикули от категорията барбекю. От щипки за скара с логото на Северен Рейн-Вестфалия за 16 евро, през престилки за майстори на барбекюто, направени от " автентичен затворнически плат ", до въртящо се барбекю за 370 евро. На челно място в описите с поръчки са и разнообразни кафези за инсекти, хранилки за птици и други продукти за животни. Например дребна къщурка за морски свинчета за 24,90 евро.

За пандизчиите положителният оборот е огромно признаниеСнимка: Justiz NRW

Продават се и специфични играчки, с които да упражнявате кучето си - те даже сега са разпродадени. Затворническите " заводи "  обаче работят неуморно, с цел да ги доставят още веднъж. Каквото и да си поръчате обаче, всичко се движи от офисите в пандизите, които управляват бизнеса и логистиката от място.

Специални стремежи? Няма проблем!

Бизнесът върви доста добре. Това се дължи и на обстоятелството, че онлайн магазинът съумява да притегли нови клиенти на търговски панаири и обществени събития. " Най-добрата реклама към момента са многото удовлетворени клиенти. " А за пандизчиите, прибавя Щайнебах, това е огромно самопризнание. 

***

Вижте и това видео от нашия списък:

" Това е най-хубавият затвор, който съм виждал "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР