Асен Василев проговори за скандалния запис от Националния светна Продължаваме

...
Асен Василев проговори за скандалния запис от Националния светна Продължаваме
Коментари Харесай

Асен Василев проговори за записа и разгневи всички: Мелодрама!

Асен Василев проговори за скандалния запис от Националния светна „ Продължаваме промяната ” и разгневи всички, тъй като нито се извини за думите си, нито се отхвърли от тях. Напротив – назова абсурда мелодрама. Тези думи съм ги казвал и пред гласоподавателите, съобщи съпредседателят на Политическа партия.

„ Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са много разнообразни. За да тръгне страната и да има държавно управление, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. 4-часовият ресурс всички би трябвало да го чуят, с цел да видят, че няма коалиция, няма сделки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, с цел да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал ”, разяснява в предаването „ На фокус ” по Нова тв Асен Василев.
-->
„ Отрязани са избрани елементи от мои изявления – като това за съгласуването на службите или че би трябвало да се създадат промени в държавната администрация. Абсолютно стоя зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на гласоподавателите ”, безапелационен бе Василев.

На записа той споделя: „ Срокът за наш кабинет може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни разреши да почистим службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президента от места и да свършим някаква работа с Шенген и еврозоната и проекта за възвръщаме, въпреки че последното ще е по-малка част....Чистката е говорена с всички, които желаят да стават министри, че законно, нелегално - би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции, шефове на районни структури и на организации първите две седмици. Донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ. ”.

По предложение на министър-председателя Народното събрание ще утвърди ръководители на ДАНС, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ДАР, НСО, ДАТО, мисля, и военно, не знам дали ще опитваме. Това са наши хора, които са избрани от посолството, дори имената са синхронизирани с посолствата, са думите на Асен Василев за службите у нас.

Той уточни, че учен Николай Денков е оторизиран да води тези договаряния, дружно с Мария Габриел от другата страна и те ще продължат, когато могат.

„ Властта за нас не е самоцел. Властта е, с цел да могат да се свършат потребни неща за страната – Еврозоната, Шенген, разчистване на правосъдната система ”, сподели Василев.

От записите, съгласно него, не излиза нещо, което не се е знаело от гласоподавателите, или от ГЕРБ.

„ Цялата мелодрама, която се пробва да се развие към това нещо, може би е за да се извади някакво преимущество в преговорния развой ”, сподели Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР