Асен Василев е детонаторът. Той не е победителят. Записът много

...
Асен Василев е детонаторът. Той не е победителят. Записът много
Коментари Харесай

Андрей Райчев разкри картите на Кирил, Асен и Борисов. Три варианта

Асен Василев е детонаторът. Той не е спечелилият. Записът доста шокира, само че повече шокира с форма, а не наличие. Това съобщи социологът Андрей Райчев в безмилостен разбор на политическата картина у нас след абсурда със записа от Националния съвет на „ Продължаваме промяната ”. Заради него ГЕРБ замрази договарянията за кабинет.

Преди време Цветанов бе записал едни лекари, и ние настръхнахме. Властта по този начин наподобява от вътрешната страна. Така ще наподобява лекаря по време на интервенция, по този начин ще наподобява генерала, който праща полка да гине, сподели Райчев.
-->
Нали си визиите, в случай че чуем, че тия ще загинат, само че ние ще бием. Властта по този начин наподобява – гадно, разяснява още Андрей Райчев.

" Ужасна неумелост това да изтече в интернет. Не е проблем по какъв начин приказват, проблем е какво приказват. Това плаши.

Първо, те не схващат връзките си с Борисов. Те си мислят, че той е смъртно изплашен от посолствата, от Магнитски. Те не схващат, че той печели със самия факт на договарянията, той не се стремеше да влиза във властта, а да договаря.

Той си взе каквото можеше. Той си реши въпроса, излезе от изолацията ", безапелационен бе Райчев.

По думите му ГЕРБ имаше проблеми и Борисов ги реши.

" И той ги реши не с това какво ще стане, а че става. Това им е неточност.

Втората неточност на Политическа партия е, че те желаят да усилят властта си непропорционално на своите депутати. Спомнете си по какъв начин паднаха. Пак Василев бе в корена на нещата. Нападнаха дребната партия на Трифонов разцепиха я на две, с цел да усилят властта си. Груба неточност.

Те не трябва да взимат повече власт непропорционална на поддръжката си. Който го прави, ще повръща власт ", безапелационен бе социологът.

" Много хора си задават въпроса, той допуска, че има някакво чекмедже, което като отворим, ще забележим какво ще стане. Борисов сега няма никаква цел, той се е отпуснал в креслото и чака да види какво ще стане.

Те са на ход, те би трябвало да създадат нещо. Те са в цунг цванг. Без всякакво подозрение те нямат потребен ход.

До няколко дни президента Румен Радев би трябвало да даде втория мандат. Не разбирам къде бързат да го получават ", добави той.

Според Райчев пред " Продължаваме промяната " има три разновидността за деяние оттук насетне.

" Първо връщат мандата при връчването. Второ завеждат акад. Денков. Тогава той ще има седмица да сформира някакъв кабинет. Тогава ще е въпросът дали да има експертно държавно управление или първичният вид на Денков.

Третият вид - завеждат някой различен.

Най-вероятен е втория вид. Тогава ще тръгнат към експертното държавно управление на Иванов. Дали ще мине, зависи от Борисов, а той даже не си е задал този въпрос.

Той ги изчаква и като види, ще мисли. На този стадий обира дивидентите ", изясни Райчев.

Социологът разяснява и думите на Асен Василев, че би трябвало да се назначат шефове на службите, които към този момент са утвърдени от посолствата.

" Най-грозното са посолствата, посолството. Самия факт, че по този начин се изрича демонстрира една нелегалност на мисленето на анализатора.

Нормално е един човек, като гледа тв приемника, да споделя, че всичко е подредено от американците. Когато един политик мисли по този начин, това е съдбовно. Да, България е член на НАТО, само че това не би трябвало да значи, че би трябвало да ни командорат ", изясни той.

" Ако сложиш несъответстващ човек на службите, той става дупка в натовската сигурност. Проблемът е не по какъв начин приказват, а какво мислят.

А те мислят, че ние сме марионетъчна страна. Това е остаряла неточност на Кирил Петков.

Част от българите избиват по посока Орбан, да се ежим на Запада, а Петков го играе Зеленски, който българите не желаят да видят. Любимец на Запада, това е кардинална неточност. Той не е схванал народа си и какво народа желае и това в действителност подхранва един растеж на Костадинов. Това е сигурния и най-вероятния резултат ", разяснява Райчев.

Според специалиста по този метод се подхранва една дълготрайна наклонност, към антиевропейско, антинатовско, а това е рисково за България.

" Не виждам нещо изключително прорускао, виждам антиамериканско. Тези, които ратуват за ползите на Америка, са контрапродуктивни от позиция на Съединени американски щати. Техните хора вършат всичко допустимо да им влошат ситуацията. Защото това са едни заклинания. С такива другари не им трябват врагове, вършат им мечешка услуга.

Българския народ знае какво е огромна страна да те командва, доста елементарно привижда във всяка интервенция такова командване. Никакъв Путин не работи тук, те сами си го предизвикват. Това, че ти се развалил хладилника вкъщи, не значи, че Путин е отговорен.

Петков ли е човек на Путин? Дават му да бие дузпа и той фантастично вкарва автогол. Това гледаме. И след това казваш Путин е отговорен.

Никакъв арбитър няма тука, ти просто неповторимо едва играеш. Ако бяха друга партия, подава оставка. Но това е края.

Ако въпреки всичко мислят нещо рационално, те би трябвало да помислят за единството си. Не съм сигурен, че те ще преживеят това и то не поради записа. Те не съумяха в основен миг да създадат една политика.

Ту ние ще се бием против Бойко, а по-късно ние ще сме с Бойко. Ту налево, ту надесно, знаете по какъв начин свършва поговорката ", изясни Райчев.

Райчев уточни, че Асен Василев и Кирил Петков не престават да се държат като харвардски момчета, които градят кариера във компания, а не са отпред на страната.

" Това е непоносимо. Ала-бала с президента същински ме отврати. Това демонстрира, че самото им наличие в политиката не е като на представители, а на хора, които маркетират. Няма политика без задкулисие, това са детски фантазии. Но визията, че тука малко ала-бала е непоносимо.

Те не могат да вдървен нещо обикновено, това не е компания, те съставляват един народ. Ти представляваш тези хора, те имат избрани ползи, виждане. Ти би трябвало да мислиш две неща - ти представляваш единствено тях, има още милон и половина и не може да искаш цялата власт. Не им идват в главата ", изясни социологът.

Според него, в случай че Политическа партия създадат ротационното държавно управление, за всичко би трябвало да питат Борисов. Много по-лесно е това, което предлага Иванов.

" Може би въпреки всичко избавително за тях е разновидността с експертното държавно управление. Има въпреки всичко и трети мандат.

Действително е по-добре България да избегне изборите. Има и една голяма незнайна, която ще разберем след 20-тина дни. Какво става с техния електорат? В какво ще се трансфорат те - във вино ли, в оцет ли, в коняк ли? ", зададе въпрос Райчев. 

Райчев разяснява и концепцията на Движение за права и свободи за Велико национално заседание.

" Борисов, с цел да влезе в този преговорен развой и да излезе от изолираност, което реализира, заплати две доста високи цени. Едната е разрива на съюза с Гешев. Сега са директни съперници.

Втората е Движение за права и свободи. Винаги е имал блестящи връзки с Движение за права и свободи. След този ход, той да договаря с Движение за права и свободи, да им покаже Габриел като техен вероятен министър председател, по-късно той внезапно да покаже, че проект Б го прави поради проект А...

Това не може да не удари по връзките им. Доган е огромен политически шахматист, а не някакъв шмекер. Той гледа партията във големина. Курсът, който ще поеме, е към доближаване с Демократична България. Те са перспективният състезател. Не може обаче Иванов да си разреши ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България. Той няма да оцелее.

Второ, предстоят локални избори. колкото и да е разнебитена тази коалиция, тя е огромното нещо в страната и в София. Максимумът на което Демократична България може да отиде, е техническо държавно управление за една година. Това е консистентно държание ", изясни Рачев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР