Асен Блатечки е в дует с изгряващата Моника Найденова в

...
Асен Блатечки е в дует с изгряващата Моника Найденова в
Коментари Харесай

Гледаме Асен Блатечки в „Сестра“

Асен Блатечки е в дует с изгряващата Моника Найденова в новата продукция на Светла Цоцоркова „ Сестра “, който е в конкурсната стратегия на 24-ия София филм фест. Столичната премиера на лентата е на 27 юни от 20 и 30 часа в А6 – новата открита платформа за събития на НДК. „ Сестра “ е втората пълнометражна лента на Цоцоркова, която прибра доста влиятелни интернационалните оценки с игралния си дебют „ Жажда “. Първата премия за „ Сестра “ пристигна от фестивала в Сан Себастиан - специфичен диплом от програмата „ Нови режисьори ”. Веднага след го гледаха в Китай и Франция, а операторът Веселин Христов получи наградата на „ Златната роза “ във Варна. Сред другите достижения са вотът на младежкото жури на ФИПРЕССИ във Варшава, гран при в Скопие и Котбус. Овации за „ Сестра “ имаше на кинофорумите в Лондон, Минск, Солун, Гьотеборг...

„ Филмът на Цоцоркова е за фамилния живот и сестринството, за дребните сякаш почтени неистини, които споделят членовете на едно семейство, и за метода, по който могат да бъдат преодолени несъгласията сред близки хора – тематики, които са познати на всеки от нас “, написа списание Variety. „ Сестра “ на Светла Цоцоркова е доказателство за нейните гений и качества да пресъздава връзки сред членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят “, е коментарът в Cineuropa.

Моника Найденова, която е изобретение на Светла Цоцоркова от „ Жажда “, е в компанията още на Светлана Янчева, Елена Замяркова, Валентин Ганев, Иван Савов и Александър Бенев. Сценарият е на Светослав Овчаров и Светла Цоцоркова, които са и продуценти на кино лентата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР