ървият телевизионен сблъсък между кандидатите в предстоящите президентски избори в

...
ървият телевизионен сблъсък между кандидатите в предстоящите президентски избори в
Коментари Харесай

Дебатът между Тръмп и Байдън: хаос и скандали

ървият ефирен конфликт сред претендентите в идните президентски избори в Съединени американски щати, Доналд Тръмп и Джо Байдън, беше избран от множеството анализатори като един от най-хаотичните диспути в актуалната история.

Имаше разногласия освен сред двамата, само че и сред Тръмп и модератора. Крис Уолъс трябваше да непрекъснато да моли за преустановяване на кръстосаните диалози и увеличи звук на президента на Съединени американски щати за това, че подценява разпоредбите.

Най-ожесточените разногласия сред Байдън и Тръмп бяха по тематиките за ковид, стопанската система, честността на изборите и протестите на расова основа в Съединени американски щати.

Байдън разкритикува реакцията на Тръмп на пандемията, до момента в който актуалният президент популяризира икономическата си политика и даде обещание, че тя ще бъде още по-успешна в възможен идващ мандат.

От своя страна Байдън прикани Тръмп да покаже данъчните си заявления, което беше посрещаното с обвинявания за данъчните заеми, които кандидатът е употребявал в предишното.

Действащият президент упрекна съперника си, че желае да лиши 180 милиона души от частни здравни застраховки, а Байдън на собствен ред съобщи, че Тръмп има намерение да анулира известните ограничения за разширение на здравното обезпечаване, подхванати от Барак Обама.

Кандидатът на Демократическата партия съобщи, че президентската администрация е работила паникьорски във връзка с ковид и акцентира, че Белият дом към момента няма проект за битка със болестта.

Тръмп отговори, че при Байдън не двеста хиляди, а два милиона американци биха починали от ковид-19.

Думите на сегашния президент, че расовите протести „ са предизвикани от левицата” провокираха яд в обществените мрежи.

В края на полемиката на въпрос на модератора дали и двамата ще признаят резултатите от изборите, Байдън съобщи, че ще ги одобри след самостоятелна инспекция. А Тръмп още веднъж сложи под подозрение гласуването по пощата и отхвърли да даде безапелационен отговор, като посъветва поддържниците си да отидат до урните и да бъдат доста деликатни.

Дебатът изобилстваше от замени на обидни реплики. Байдън се обръщаше към Тръмп с думите: „ млъкни, момче”, „ всички знаят, че си лъжец”, „ продължавай да врещиш, момче”, „ клоун”, „ кученце на Путин” и „ расист”.

Тръмп не остана задължен, казвайки на Байдън: „ няма нищо мъдро при теб Джо” и го назова претендента на демократите „ номер две”, което е американски жаргонен израз за изпражнение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР