Артисти от България, Италия и Русия ще участват в първия

...
Артисти от България, Италия и Русия ще участват в първия
Коментари Харесай

В Благоевград започва фестивал на уличните изкуства

Артисти от България, Италия и Русия ще вземат участие в първия фестивал на уличните изкуства в Благоевград Fair Fest, която се открива през днешния ден. В продължение на пет дни ще има зрелищни спектакли от разнообразни жанрове: спектакъл, музика, танцово и цирково изкуство.

Спектаклите, включени в афиша на интернационалния фестивал, са обиколили цяла Европа, а тяхната авангардност трансформира типичната визия за пърформанса, споделя заместник- кметът по културата  на Благоевград Пролет Трифонова.

„ Съответно моноспектакли на маг Фофичино, който е наш посетител от Италия, и един театър на Константин Константиновски от Русия. Различни предизвикателни като цяло представления. Очаква ни огромно шоу “, сподели тя.

Впечатляващи са и пространствените мащаби на фестивала  на уличните изкуства,  защото локациите са ситуирани в целия град: 

„ Това е за всички благоевградчани да се насладят пълноценно на спектаклите. Правим един културен маршрут “, изясни Пролет Трифонова.

Фестивалът “Fair fest “ e най- подобаващият формат за другарство сред актьори и аудитория в  изискванията на Ковид-пандемия, показа още заместник-кметът на Благоевград и главен уредник Пролет Трифонова.

„ Магията е, че няма черна завеса. Всичко се случва пред хората. И ще могат да се допрян в действителност до така наречен театрална магия, защото фестивалът сплотява в себе си детайли от другите типове изкуства – спектакъл, цирк, танц… “, уточни тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР