Ароматните картофки са перфектна гарнитура за различни видове месни ястия.

...
Ароматните картофки са перфектна гарнитура за различни видове месни ястия.
Коментари Харесай

Идеи за различни картофени гарнитури

Ароматните картофки са съвършена гарнитура за разнообразни типове месни ястия. Необходими са половин кг картофи, триста грама кашкавал, четиристотин мл прясно мляко, едно яйце, сол и черен пипер на усет, шест скилидки чесън, петдесет грама масло.

Намажете тава с омекнало масло, смесено с нарязан на ситно чесън. Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета с дебелина четири милиметра, подредете ги в тавата.

Разбийте яйцето с млякото, солта и черния пипер. Половината от кашкавала настържете на едрото ренде, поръсете картофите и ги залейте с млечната примес. Сложете тавата във фурната и печете един час на 160 градуса.

След като картофите са подготвени, поръсете ги с останалия кашкавал и сложете да се запекат още две минути.

Друг тип гарнитура от картофи се прави от нарязани на едро картофи, които се сваряват в солена вода. Фурната се загрява до двеста и петдесет градуса.

В това време се прави сосът. Нарязват се една глава лук и един морков на ситно и се запържват до потъмняване. Добавя се една супена лъжица брашно, една супена лъжица доматено пюре, една чаена лъжичка соев сос и една чаена лъжичка захар. Добавят се и 100 грама вряла вода.

 картофено пюре

Намазва се тава с лой и откакто картофите се прецедят, се поставят в тавата. С вилица се намачкват леко картофите, с цел да се разчупят, само че не да се трансфорат в пюре.

Отгоре се залива с малко зехтин и лимонен сок. Тавата се поставя във фурната за пет минути и по-късно се поръсва с нарязан на ситно копър. След това още веднъж се връща тавата във фурната.

 Гарнитура с картофи

След още седем минути тавата се изважда, залива се със зеленчуковия сос и се оставя още седем минути да се пече във фурната.

Изискана гарнитура са картофените топчета с доматен сос. Обелват се един кг картофи, пасират се и се прибавят две яйца, петдесет грама масло, петдесет грама брашно и сол.

Замесва се картофено тесто, прави се на саламчета, от тях се режат късчета и се оформят топченца. Те се варят във вряща подсолена вода към пет минути. След това се вадят с решетъчна лъжица, поръсват се с настърган кашкавал и се поливат с доматен сос.

За приготвянето на соса нарежете на ситно една глава лук, прибавете три ситно нарязани скилидки чесън, запържете леко и прибавете 100 грама доматено пюре, разредено с топла вода. Варете, до момента в който не се сгъсти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР