Ароматната чубрица е чудесен лек за главоболие, както и за

...
Ароматната чубрица е чудесен лек за главоболие, както и за
Коментари Харесай

Изгонете главоболието и кръвното с чубрица

Ароматната чубрица е превъзходен лек за главоболие, както и за събаряне на високо кръвно налягане, показва се в скорошно изследване. Известни са повече от 30 типа чубрица, само че проучванията сочат, че най-полезни са градинската и планинската. Те са необятно употребявани в българската обичайната кухня – чубрицата се прибавя в яхнии, печени гозби с- и без месо, сосове и други

Освен в кулинарията обаче ароматната фалшификация може да бъде доста потребна и при разнообразни здравословни неразположения. Подправката постоянно се употребява и за лекуване на простуда. Смята се, че чубрицата оказва помощ при гадене, може да контролира високото кръвно налягане, оказва помощ при облекчение на болежка в главата и не на последно място - за усмиряване на сърцетуптенето.

Отварата от чубрица се прави с половин литър вода и 2 с.л. от ароматната фалшификация – сложете водата да заври в подобаващ съд, след което прибавете чубрицата и отдръпнете от горещия котлон. За да бъде оптимално ефикасна отварата от чубрица, би трябвало да престои два часа. След това сместа се прецежда и се пие – най-добре е да се раздели на три дози.

Главоболието може да бъде надвито и с други естествени лекове. Ако не желаете да прибягвате до медикаменти, можете да си приготвите отвари и от други известни билки – невен, лайка, мента и така нататък

 Главоболие

Не толкоз прочут способ на лекуване на главоболието е благодарение на лавандулово масло – съгласно някои източници е задоволително да се вдишат маслените изпарения на лавандулата.

Друг вид е да сложите търпимо гореща вода в леген и да добавите към нея десетина капки масло от лавандула. Сложете краката си в легена и в случай че усетите изстиване на водата, долейте още топла. Важно е маслото от лавандула да се добави директно преди да сложите краката в легена.

След десетина минути извадете краката от легена. Тези бани ще оказват помощ освен за унищожаване на главоболието, само че и при простуда или чувство за обща отмалялост. Хубаво е да се вършат по два пъти дневно. Можете да замените лавандуловото масло с масло от лайка, риган и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР