Армията на Съединените щати започва тестове на джобни инфрачервени дронове

...
Армията на Съединените щати започва тестове на джобни инфрачервени дронове
Коментари Харесай

Армията на САЩ започва тестове на джобни дронове за употреба в битка

Армията на Съединените щати стартира проби на джобни инфрачервени дронове в Афганистан. Очакванията са те да станат част от общоприетата военна екипировка. Малките дронове съставляват дребни хеликоптери. Произведени са от FLIR Systems. Отнема по-малко от минута, с цел да се озоват от джоба във въздуха. Могат да се отдалечат до малко над 1.5 километра.

Според компанията, Black Hornet (Черен стършел) PRS са дронове с предопределение да служат на неспециализирани бойци на бойното поле. С тях те сканират района, с цел да работят безвредно, даже когато няма радари, въздушно наблюдаване и друга инсталация за следене на ситуацията.

Почти не издават звук, а полетът може да трае до 25 минути. Вградената камера е с HD резолюция и предава видео онлайн. Разбира се може да прави и фотоси. Войникът минава през територията с дрона, с цел да ревизира терена, съществуването и разположението на врагове, да изследва за най-хубав маршрут за прекосяване и прочие.

Малките хеликоптерни безпилотни летателни апарати са предоставени на 82-ра въздушнодесантна дивизия на американската войска. Това е първият пехотен армейски батальон, екипиран с дронове в Афганистан. Очаква се по-късно през тази година Black Hornet да бъде възложен и на 1-ви батальон.

Според FLIR, инструкторите могат да бъдат подготвени за по-малко от три дни, а бойците могат да стартират да боравят с дрона единствено след няколко минути. Това съответствува идеално с визията за всеобща приложимост на „ Черен стършел “ в армията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР