Армения и Азербайджан се придвижват към примирие, за да прекратят

...
Армения и Азербайджан се придвижват към примирие, за да прекратят
Коментари Харесай

Армения и Азербайджан може да прекратят боевете в Нагорни Карабах

Армения и Азербайджан се придвижват " към помирение ", с цел да прекратят боевете за Нагорни Карабах, съобщи френското председателство пред AFP, като съглашението се чака късно в петък или в събота.
Висши дипломати от воюващите страни се срещнаха в Москва, макар че конфликтите към противоречивия район не демонстрираха никакви признаци на намаляване.
 Удари по църковни храмове и ранени публицисти в Нагорни Карабах * Удари по църковни храмове и ранени публицисти в Нагорни Карабах*
Удар беше нанесен в основния храм на нагорнокарабахския град Шуши – „ Казанчецоц “, измежду потърпевшите има съветски журналис...
" Ние се придвижваме към помирение довечера или на следващия ден, само че то към момента е нежно ", съобщи кабинетът на президента Еманюел Макрон в изказване пред AFP.
Макрон беседва по телефона с арменския министър председател Никол Пашинян късно в четвъртък и с президента на Азербайджан Илхам Алиев в петък.
Френското президентство съобщи, че диалозите са част от " съгласуван развой " с съветския президент Владимир Путин от началото на седмицата.
През идващите дни ще бъде контрактувано обновяване на мирните договаряния в границите на по този начин наречената Минска група, която оглавява напъните на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) за преустановяване на дългогодишния Карабахски спор.
 Възраждане поддържа мирния митинг на арменската общественост в България " Възраждане " поддържа мирния митинг на арменската общественост в България
Партия " Възраждане " ще поддържа арменската общественост и Епархийския Съвет на Арменската Апостолическа Света Църква у на мирния митинг в з...
Франция съпредседателства групата взаимно с Русия и Съединени американски щати.
Външните министри на Армения и Азербайджан се чака да се срещнат в Москва в петък по покана на Путин, заяви " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР