Аржентинският футболист Емилиано Сала може и да почина през 2019

...
Аржентинският футболист Емилиано Сала може и да почина през 2019
Коментари Харесай

Кардиф съди Нант за €95 млн. по повод смъртта на Емилиано Сала

Аржентинският футболист Емилиано Сала може и да умря през 2019 година, само че 3 години по-късно войната сред някогашния му и едвам не станал предстоящ клуб се разраства съществено в съда. The Sun разгласява иск от страна на Кардиф, съгласно който Нант би трябвало да заплати €95 млн. за пропуснатите изгоди от покупката на централния нападател.

Спортният трибунал сега преглежда делото от страна на френския отбор. „ Канарчетата “ в него упорстват за €18 млн. - сумата, която трябваше английският отбор да заплати по договорката за Сала. Контратезата обаче е, че аржентинският нападател е можел да помогне на „ лястовиците “ в битката за оцеляване в британската Висша лига, а въпросните €95 млн. са парите, които клубът е можел да завоюва от телевизионни права, спонсори и постъпление вследствие на присъединяване си в елитната дивизия.

Адвокатите на Кардиф употребяват за основа на делото си въпросът с Карлос Тевез и Хавиер Масчерано от 2007 година Тогава Уест Хям трябваше да заплати близо €32 млн. на Шефилд Юнайтед, тъй като „ чуковете “ бяха приети за отговорни в непозволеното потребление на двамата аржентинци с оглед обстоятелството, че правата им се държаха от трети страни, които не бяха получи дължимите им суми по прехвърлянето на двамата от Коринтианс. „ Остриетата “ тогава желаеха лишаване на точки на противника, като по този начин щяха да ги изпреварят в класирането във Висшата лига, с цел да не изпаднат. Вместо това Тевез вкара 7 гола, с които на практика избави Уест Хям за сметка на Шефилд, а двата клуба се схванаха в съда за паричната отплата.

Що се отнася до Емилиано Сала, припомняме, че играчът почина в самолетна злополука, на път от Франция за Англия. Официално бе доказано, че съдбовният полет с неизправния аероплан е проведен от сътрудник на футболиста - Уили МакКей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР