Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се наложи над руснака Карен

...
Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се наложи над руснака Карен
Коментари Харесай

Хуан Мартин дел Потро издържа на австралийската жега и се справи с Карен Хачанов

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се наложи над руснака Карен Хачанов със 6-4, 7-6(4), 6-7(0), 6-4 и се класира за третия кръг на Australian Open 2018.

 Резултати при мъжете в четвъртия ден на Australian Open 2018
Резултати при мъжете в четвъртия ден на Australian Open 2018

Доминик Тийм се отърва в мача си против Денис Кудла

Мачът се игра при доста горещо време и предложи атрактивен настъпателен тенис. Двамата записаха общо 133 уинъра. Хачанов направи 73, а Дел Потро 60.

Ето какво съобщи Дел Потро след сложния си триумф:

" Трябваше да се боря. На моменти едвам се задържах на краката си. С тяло като моето не е елементарно да се играе на сходни температури.

Днес сервисът ми беше доста добър, допускам и поради изискванията на игра. Знаех, че противникът ми е доста рисков. Новите момчета, които пробиват в тура, са извънредно мощни. Той удря топката по-силно от мен, има изключителна мощност. Момчетата като него ме карат да се усещам остарял.

В основните моменти съумях да се наложа, което допускам е и вследствие на опита ми. Щастлив съм, че не преставам напред в шампионата ", приключи " Кулата " от Тандил.

Отпадането на Давид Гофен отвори схемата за аржентинеца. В събота той ще играе против чеха Томаш Бердих. При триумф мача му в понеделник ще бъде против спечелилия от " алпийското дерби " Жулиен Бенето (Франция) - Фабио Фонини (Италия).

В сряда Хуан Мартин може да се срещне с Роджър Федерер на четвъртфинал.

 Снимка 334860
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР