Аризона Дайъмъндбекс се класира за дивизионните серии в Националната лига

...
Аризона Дайъмъндбекс се класира за дивизионните серии в Националната лига
Коментари Харесай

Аризона издържа уайлд кард теста и гледа напред към Ел Ей

Аризона Дайъмъндбекс се класира за дивизионните серии в Националната лига на МЛБ, откакто завоюва плейофа против другия тим с " уайлд кард " – Колорадо Рокис. " Гърмящите змии " се постановиха с 11:8 в див мач на своя ст. " Чейс Фийлд " във Финикс. Домакините поведоха с 6:0 още в 3-тия ининг, само че по-късно дуелът се трансформира в зрелищно тестване за нервите на 48 803 фенове по трибуните.

След единствено трима батери Аризона към този момент водеше с 3:0 с помощта на единични шлагери на Давид Пералта и Кетел Марте, последвани от хоумрън на Пол Голдшмит. Стартерът на " скалистите " Джон Грей (L 0-1) оцеля на възвишението единствено ининг и 1/3, откакто при 1 навън във 2-рия Пералта още веднъж влезе със сингъл, а Марте го прибра с RBI-трипъл. В 3-тия пък Даниъл Дескалсо удари двоен хоумрън.



Към този миг звездният питчер на Дайъмъндбекс Зак Грайнке бе безукорен, само че в 4-тия ининг внезапно се пропука и гостите означиха 4 точки. По 1 RBI заслужиха Херардо Пара и Алекси Амариста с единични шлагери, Джонатан Люкроа с двоен и Марк Рейнолдс с навън по земя. Това докара до ранно активиране на булпена, откъдето пръв излезе Андрю Чейфин (W 1-0).

За известно време обстановката се успокои и двата отбора си разменяха нули в идващите пет отбрани. Докато в отварянето на 7-ия ининг офанзивата на Колорадо не проби още един път – при 1 навън и рънер на трета база Чарли Блекмън насочи скуиз бънт към втора и внезапно задатъкът на домакините се стопи до 1 точка при 6:5.



Тогава се случи нещо историческо, предопределило крайния излаз. В затварянето на 7-ия, при 2 аута и рънери на първа и втора, на бат застана влезлият да хвърля в предходната част питчер на " кроталите " Арчи Брадли. И сензационно удари троен шлагер с 2 RBI, трансформирайки се в въобще първия риливър с трипъл в плейофите. Всъщност има още един сходен случай – в Световните серии през 1918 година, когато Бейб Рут стартира в аутфилда за Бостън Ред Сокс, само че след това е изместен на хълма и по-късно удря троен шлагер.

" Знам единствено един метод, по който да играя бейзбол, и той е колкото може по-здраво, до момента в който някой не ми каже да спра. Ето това беше тази обстановка ", изясни щастливият Брадли.



Общо в дуела Аризона удари четири тройни шлагера и по този начин стана първият тим с такова достижение в един мач отвън постоянния сезон след Бостън Америкънс, който два пъти реализира по пет трипъла по време на първите Световни серии – през 1903 година против Питсбърг Пайрътс.

До края на мача двата тима си размениха по 3 точки, преди най-накрая клоузърът на Д-Бекс Фернандо Родни да постави завършек на драмата. В идващия кръг на плейофите Аризона ще се изправи против тим №1 в МЛБ този сезон – Лос Анджелис Доджърс, който ще семейства в първите два мача от серията до 3 победи. За другото място във финала на НЛ ще спорят първенецът Чикаго Къбс и Вашингтон Нешънълс с домакинско преимущество на столичани.



ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2017

Национална лига, " Уайлд кард "

Аризона Дайъмъндбекс - Колорадо Рокис 11:8

ст. " Чейс Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
КОЛОРАДО
0
0
0
4
0
0
1
2
1
8
13
0
АРИЗОНА
3
1
2
0
0
0
2
3
Х
11
17
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР