Трябва да спрем да говорим с червени линии, разделения, последните

...
Трябва да спрем да говорим с червени линии, разделения, последните
Коментари Харесай

Рая Назарян: Трябва да спрем да говорим с червени линии

Трябва да спрем да приказваме с червени линии, разделения, последните избори демонстрираха, че би трябвало да прилагаме разпоредбите на съдружната просвета. Със забрани, с " не " и с отказване – няма по какъв начин да стане. Отделно няма по какъв начин да стане, в случай че не се съблюдават разпоредбите на демокрацията. Това съобщи кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян.

За ръководството след изборите тя сподели, че би трябвало да влязат ярки политически фигури от всяка една групировка - единствено най-опитните, най-експертните от всяка една групировка, да има цялостно единодушие. Тази стратегия, това съдружно съглашение би трябвало да е годно и да извърши цялостен мандат, изясни юристът-политик.

За невъзможни обединения на ГЕРБ-СДС тя уточни Българска социалистическа партия, " Възраждане ", които декларират, че са за излизане от дълготрайни контракти. " От всички партии има специалисти, с които имаме общи начинания, общи решения, които водят до положителни резултати. Диалогът сред партиите не би трябвало да бъде прекратяван ", изясни пред NOVA NEWS Назарян.

Като цели на политическата групировка тя уточни – непоклатимост и успокоение. " Сложили сме преди всичко обучение, обществени финанси, рестартиране на огромните обществени планове. Наката, образованието културата са национални полезности ", сподели Назарян. Тя изреди приемането на дуалното обучение, унищожаване на процедура на приемане на познания без заучаване.

" Подготовката в междинното обучение с повече процедура и доктрина. Има дефицит на специалности, нужни за икономическото развиване на България - имаме липса на инженери, на химици, на физици. Все по-малко деца избират като матура математиката. Ако не приготвяме тези фрагменти, един ден няма да имаме подобаващи специалисти за промишлеността, която би трябвало да развиваме ", сподели Назарян.

Като приоритет за обществото тя посочи профилактиката и скрининга на здравето на хората. " След постоянното държавно управление идва тематиката за опазване на здравето, обучение и финанси. Следващият финансов министър ще има комплицирана задача. Имаме огромен насъбран външен дълг - над 80 милиарда лв.. Тази система да се живее посредством заеми и да не се подтиква стопанската система не се харесва на хората ", добави Назарян.

Относно някогашния финансов министър Асен Василев тя сподели, че неговото име било едно от залозите за взаимно ръководство от страна на ПП-ДБ. " Не може като втори да искаш да узурпираш цялата власт, да заповядваш. По време на договарянията господин Николай Денков пожела да бъде и вицепремиер по сигурността, с изключение на да бъде външен министър ", сподели кандидат-депутатът. Тя изясни, че противоположната връзка от жителите, е че не харесват политиката на Асен Василев.

За избора на нов основен прокурор тя сподели, че първо Конституционен съд би трябвало да се произнесе, по-късно би трябвало да се одобри Закона за правосъдната власт. " Трябва да се вършат грамотно тези промени, добре премислени, обществото да възвърне доверието си в системата, най-много – в фрагментите в нея ", добави Рая Назарян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР