АрхивСъдебният състав счете за необходимо да изясни имуществени отношения между

...
АрхивСъдебният състав счете за необходимо да изясни имуществени отношения между
Коментари Харесай

Сагата с делото срещу Марешки продължава в Апелативен съд-Варна

 Архив
Съдебният състав счете за належащо да обясни имуществени връзки сред двамата подсъдими, каквито в митинга се твърди, че съществуват. Веселин М. и Красимира К. отхвърлиха да дават пояснения. Затова съдът реши за нужно да откри обстоятелствата посредством писмени доказателства и разпит на очевидец, който ще бъде свикан.

Предмет на въззивна инспекция е присъда от 18 октомври предходната година, с която Варненският областен съд е признал за почтен подсъдимия Веселин М. по обвиняването, че в интервала 9 октомври - 16 ноември 2014 година за да принуди Асен М. да поеме имуществено обвързване - да му заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лева, го заплашил с увреждане на имущество - разрушение на стопанисваното от него заведение и с друго незаконно деяние с тежки последствия - основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност на заведението. Деянието било съпроводено с заличаване и разваляне на имущество и е предизвикало обилни вреди в размер на 14 838,37 лева Подсъдимата Красимира К. също е била оправдана.

Срещу Веселин М. е било повдигнато и обвиняване за това, че на 15 октомври 2014 година е предизвикал на Костадин Костадинов, в качеството му на длъжностно лице - общински консултант, лека телесна щета. Миналия юни Окръжният съд установил, че е настъпила безспорната погасителна отминалост за това обвиняване и е прекратил  отчасти наказателното произвеждане. Гражданските искове за 40 хиляди лева - обезщетение за претърпени неимуществени вреди и за 14 838,37 лева – за имуществени вреди, не са били почетени. 

Първата инстанция е стигнала до извод, че не е осъществено закононарушение. Не са били събрани доказателства, че с държанието си Веселин М. е осъществил опасност - нужен детайл от закононарушението " изнудване “.

Пресслужбата на Апелативния съд напомня и хронологията на делото: През 2017 година ръководителят на първоинстанционния правосъден състав се самоотведе и то беше преразпределено на различен докладчик. Впоследствие бе показано решение на ЦИК, удостоверяващо, че подсъдимият е определен за депутат и е получил имунитет, което предпоставя смяна в подсъдността на разглеждане на делото. Производството беше прекъснато и изпратено по подготвеност на Софийския градски съд. Върховен касационен съд обаче го върна Окръжния съд във Варна. Последва отказ на правосъдния състав и избор на нов.

Следващото съвещание пред Апелативния съд е планувано за 14 септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР