Археолози от Института за културни реликви и археология в североизточната

...
Археолози от Института за културни реликви и археология в североизточната
Коментари Харесай

В Северен Китай бяха открити нови вековни реликви

Археолози от Института за културни реликви и археология в североизточната китайска провинция Дзилин разгласиха детайлности за своите последни находки, датиращи от времето на династия Мин (1368-1644 г.).

Разкопките се намират покрай автомагистралата в село Сиху, недалече от град Чанчун. Там бяха открити към 60 артефакта, в това число керамика, порцелан, стоманени принадлежности и медни монети, които допускат, че мястото може да бъде проследено до интервала, обхващащ края на династията Юан (1271-1368) до началото на династия Мин.

Инструментите са най-вече каменни чукала, каменни хавани и воденични камъни за обработка на просо и зърно, което демонстрира, че селското стопанство се е трансформирало в решаващо средство за произвеждане по това време. Това разясни Джан Ли‘йен, началник на разкопките и професор в Североизточния университет в Дзилин.

Джан добави, че се счита, че мястото е било обитание на народа джурчън, прародители на манджурската народност. Сегашните разкопки оферират доказателства за миграцията на народа на юг през този интервал.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР