Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков се оказа роднина на

...
Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков се оказа роднина на
Коментари Харесай

Арестуваният зам.министър бил роднина на Тато

Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков се оказа родственик на Тодор Живков. 

Бабата на зам.министъра  била първа братовчедка на някогашния Първи преди 89-та. Бащата на арестувания е отговарял за горското стопанство, предава България он еър. Години по-късно, по време на демокрацията, в локалното ръководство влиза и синът.

Името на  Красимир Живков е свързвано в родния му Правец с предприемача Валентин Златев. И двамата са израснали в Правец, и двамата са учили в университети в Москва. 

Красимир Живков е избиран за кмет на Правец два пъти. В първия си мандат е повдигнат от Българска социалистическа партия, вторият път е подсилен от предприемчив комитет. През 2009 година Красимир Живков е назначен за регионален шеф на София от премиера Бойко Борисов по време на първия му мандат. Тогава от Сметната палата афишират, че Живков е заобикалял закона за публични поръчки.

Във вилата на зам.-министъра на екологията има фонтани, издига се и часовникова кула. Палатът е вдигнат, до момента в който Живков е регионален шеф. Той има парцел и в Поморие.

Другите участници в схемата с италианския отпадък - братята Пламен и Атанас Бобокови, са крупни предприемачи. В началото на прехода продават облекла, по-късно стартират да търгуват с горива. Впоследствие създават и автомобилни масла. В средата на 90-те години на предишния век приватизират акумулаторния цех в Монтана. Родом са от Русе, само че живеят в столицата. Двамата също бяха арестувани през вчерашния ден по следствие за преправка на боклуци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР