Арестувани са петима заподозрени във връзка с осуетена терористична атака

...
Арестувани са петима заподозрени във връзка с осуетена терористична атака
Коментари Харесай

Осуетена е атака срещу правителството в Армения

Арестувани са петима обвинени по отношение на осуетена " терористична офанзива " против арменското държавно управление, разгласи през днешния ден Националната работа за сигурност (НСС), представено от Ройтерс, които се базират на арменската новинарска организация Арменпрес.

В изказване на НСС се споделя, че петимата обвинени наред с неразпознати съучастници, са възнамерявали бомбена офанзива, убийства и завладяване на държавни здания. Според арменската организация следователите са разкрили оръжия и муниции при обиск на домовете на арестуваните. В информацията не е упоменат претекст за хипотетичния скрит план, представено от Българска телеграфна агенция.

Няколкократно бе призовавана оставката на Арменското държавно управление, което е ръководено от министър-председателя Никол Пашинян, откакто прилежащ Азербайджан си върна през септември напълно контрола върху Нагорни Карабах - азербайджански сепаратистки район, който по това време бе обитаем преобладаващо с етнически арменци.

Операцията на Азербайджан в Нагорни Карабах докара до всеобщото изселване на съвсем цялото тамошно население от 120 000 етнически арменци, а в Ереван бяха проведени митинги с искане на оставката на Пашинян, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР