Зад оградите също трябва охранаИнцидентът със словашкия премиер Роберт Фицо

...
Зад оградите също трябва охранаИнцидентът със словашкия премиер Роберт Фицо
Коментари Харесай

Ген Димитър Владимиров пред “Труд news”: Охраната на Фицо е подценила ситуацията

Зад оградите също би трябвало защита
Инцидентът със словашкия министър председател Роберт Фицо е резултат от подценяване на ситуацията от неговата защита. Така разяснява случилото се ген. Димитър Владимиров, управлявал НСО над 12 години.

,, Подценена история! Човек зад загражденията, а няма негласна защита, която да реагира вероятно при изваждане на огнестрелно оръжие. От двете страни до Фицо нямаше компактно охранител, който при опасността да го прикрие с тяло ”, сподели Владимиров. Според генералът, това се е оказало съдбовно за обстановката.

,, Учудва ме, че стрелецът е осъществил няколко поредни изстрела без реакция. Първото деяние би трябвало да бъде да се смъкна охраняемото лице на земята и да се покрие с тяло, другите да реагират. Но такова нещо не се видя на фрагментите. Охраната би трябвало да е до лицето компактно преди заграженията. Но и зад тях би трябвало да има хора, негласна защита, която да парира възможна опасност. ”

Според генерала в този момент всяка национална работа за защита в обособените страни би трябвало да направи своите заключения -,, да не се подценява, че службите за защита не са за съпровождане. ” Той заключи, че по време на началстването му на НСО са регистрирани над 16 хиляди мероприятия, само че не e сбъднат нито един сериозен пробив в системата за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР