Не мога да коментирам нещо, за което има все още

...
Не мога да коментирам нещо, за което има все още
Коментари Харесай

Адвокат Велислав Величков: Отговорността за скоростта е на шофьора от НСО, важен е животът, не бързината

" Не мога да разясня нещо, за което има към момента неразбираеми спорни неща. Дали се е движил със 120 км, със 130 км и повече, за какво се е движил с такава скорост. Дори някой да му е споделил да кара по-бързо, той би трябвало да съблюдава рестриктивните мерки. Винаги отговорността е на водача на автомобила. Много драматичен случай, за жалост има умрял. Това не би трябвало да се случва и би трябвало да се направи спор и в идващия парламент за това по какъв начин действа НСО и какъв е контролът на управлението за това какво вършат чиновниците. Важен е животът на хората, не бързината и удобството ", заяви адвокат Велислав Величков в студиото на " Денят ON AIR ".

Адвокатът е на мнение, че трябват промени в НСО и службата не работи както би трябвало.

" Има една огромна мъгла върху това по какъв начин работи Националната работа за защита. Когато някой сподели, че би трябвало да се слагат периоди за промени в службите, първо не бяха съгласни със периодите, след това с промените. Хората в чужбина, непознатите разузнавания разкриват съветските сътрудници у нас, тук съветските сътрудници службите ги пазят ", допълни Величков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нужно е да бъде признат Законът за правосъдната власт, с цел да има промени, безапелационен е Величков.

" Реформа в правосъдната система не е почнала и няма все още, тъй като всичко, което беше записано в конституционните промени, остана лист хартия. Докато не бъде признат новият организационен закон за правосъдната власт, нищо от тези конституционни текстове не може да бъде приложено. Никой не видя дали проработи тази промяна, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи с дружни старания направиха по този начин, че да не се одобри Законът за правосъдната власт ", разяснява гостът.

Той посочи, че нищо ново не е излязло от промяната на основния прокурор с нов.

" Прокуратурата постоянно е била изборна бухалка. Гали с перо едните по главата, а други ги удря по главата. Това, че се смени Гешев със Сарафов, има промяна на индивида, всичко друго си остава същото. Дори пълномощията на основния прокурор са същите. Правителството падна, с цел да не стартира правосъдната промяна, с цел да не разкрият групата на Мартин Божанов и Пепи " Еврото " и да не се разбере кои висши прокурори, съдии от профилирания съд, магистрати и служители на реда играят в мафията ", добави юристът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР