Арестуваха заподозрения в италианско градчеВиктор Спига от Коста Рика избягал

...
Арестуваха заподозрения в италианско градчеВиктор Спига от Коста Рика избягал
Коментари Харесай

Алена издебната и убита в гаража ѝ

Арестуваха обвинения в италианско градче
Виктор Спига от Коста Рика избягал същия ден с кола чартърен

Жената издъхнала със строшен череп

Алена Щерк, чието тяло беше намерено на покрай пернишкото село Батановци, е била убита в гаража на дома ѝ малко след среднощ на 27 май. Днес в Италия по искане на нашите управляващи бе арестуван обвиненият Виктор Спига от Коста Рика - някогашен другар на жертвата. Мотивът му - ревнивост, само че може да е имало и неуредени сметки, тъй като двамата са имали обща компания, която разделят.



Алена Щерк

Чрез следене на мобилния му телефон, проверяващи разбрали, че Виктор причаквал Алена до дома ѝ в квартал “Бояна” вечерта в четвъртък. 47-годишната жена се прибрала, откакто била на посетители при родственици. Тя е била умъртвена с удари по главата, строшен е бил черепът ѝ.

Събрани са задоволително доказателства, че Спига е качил натрупа в автомобила на жертвата и е потеглил в посока към Перник и Радомир. Той добре познавал региона, тъй като живеел покрай мястото, където е изхвърлил натрупа. Движението било проследено по камери и отново по мобилния му телефон и полицията е знаела съвсем с акуратност къде обвиненият е спирал и е изхвърлил тялото.

Призори той се върнал в дома на Алена и оставил колата в гаража. Малко след 6 ч сутринта на същия 27 май на няколко пъти се е присъединила алармата на жилището, само че пристигналите охранители не разкрили следи от щурм.

Сигналът за изгубването на Щерк е подадено от жена - нейна родственик, същата вечер. Криминалисти разкрили в автомобила ѝ следи от кръв и ДНК на мъж и жена, които са изпратени за експертиза. Светкавично е било формирано досъдебно произвеждане за похищение.

В прокуратурата бил образуван екип, изготвил всички нужни документи - разпореждане за задържане, заповед Виктор да не напуща страната и европейска заповед за арест.

В неделя - 29 май, трупът на Алена беше открит от нейни другари, които дружно с полицията взели участие в претърсването на местността.

Около 0.20 ч в понеделник италианската полиция е задържала обвинения Спига в градчето Асколи Пичено, до момента в който се е прибирал в хотела, в който се е бил настанил. Той наел кола у нас на 27 май и отпътувал за Гърция, още преди да е подаде сигнал за търсене на Алена. От Гърция с ферибот дошъл в Италия.

Прокуратурата е изготвила втора европейска заповед за арест с новото обвиняване - за ликвидиране по изключително нечовечен метод, за което са известени италианските управляващи. Ако Виктор се съгласи непринудено да бъде екстрадиран, той ще бъде докаран в България до 3 дни. Иначе до момента в който мине през съд, процедурата ще отнеме много повече време.

Любен Казанлиев, юрист на Виктор, който взел участие при делене на компанията му с Алена, твърди, че се е чул клиента си на 30 май и му е съобщил, че някогашната му другарка е мъртва. Чужденецът мощно се разстроил, твърди бранителят му. Още не е ясно дали чужденецът ще продължава да отхвърля. От прокуратурата споделиха, че нямат данни Казанлиев да е акредитиран като юрист на Виктор, по тази причина за момента му е назначен длъжностен бранител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР