Арестуваха бившият министър-председател на Малайзия Мухидин Ясин. Той ще бъде

...
Арестуваха бившият министър-председател на Малайзия Мухидин Ясин. Той ще бъде
Коментари Харесай

Арестуваха бившият премиер на Малайзия

Арестуваха някогашният министър-председател на Малайзия Мухидин Ясин. Той ще бъде изправен пред съда по обвинявания в корупция, заяви Асошиейтед прес.

Мухидин, който ръководеше Малайзия от март 2020 година до август 2021 година, е вторият водач на страната, който ще бъде упрекнат, откакто напусна поста. Бившият министър-председател Наджиб Разак беше упрекнат в голям брой обвинявания в корупция, откакто загуби на общите избори през 2018 година и стартира 12-годишен затвор през август, откакто загуби последното си обжалване в първия от няколко процеса.

Агенцията за битка с корупцията уточни, че на 75-годишният Мухидин ще бъдат повдигнати няколко обвинявания, свързани с хипотетични злоупотреби и пране на пари.

Премиерът Ануар Ибрахим, който пое властта след общите избори през ноември, подреди обзор на държавни планове, утвърдени от предходни администрации, за които се твърди, че не са спазвали разпоредбите. Той отхвърли делото против Мухидин да е политически стимулирано, като разясни, че следствието е извършено без значение от организацията за битка с подкупите.

Мухиддин Ясин, който управлява мощна, доминирана от исляма съпротива, отхвърли да е направил каквото и да било нарушаване и упрекна държавното управление на Ануар, че се пробва да смаже опозицията преди държавните избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР