Арести в сянката на едрия бизнес. Интерпол издирва хотелиера Арабаджиев.

...
Арести в сянката на едрия бизнес. Интерпол издирва хотелиера Арабаджиев.
Коментари Харесай

Ще уволнят ли шефа на РПУ Карнобат

Арести в сянката на едрия бизнес. Интерпол търси хотелиера Арабаджиев. Алкохолният необут Стайков лежи в килия. Е, и?

Всичко това наподобява на удар по мафията и би могло да ни радва, защото мафията души страната и бъдещето на децата ни, които още не са избягали. Само че към момента не е ясно дали способените органи удрят по този начин, че да се скъса връзката сред престъпността и властта, или гъделичкат някого… От зам.-главния прокурор Сарафов чуваме нещо доста познато – че прокуратурата ловяла „ едри риби “, а не цаци и че тъкмо по този начин трябвало да се прави. Сигурно би трябвало – на това ни учеха и евродокладите. Като министър първенец Цветанов ловеше цели пасажи – акули, медузи, октоподи и всевъзможни твари. Благодарение на него ние разбрахме, че казусът не е в риболова, а е в това, че вместо да изпържи рибите, властта ги храни, а те й извършват стремежи – като в приказката за златоперката и рибаря. Ако желаете образци, вижте бизнеса на Арабаджиеви и Стайкови. Те несъмнено са нахранени. С публични поръчки от най-апетитните и настоящите. За санирането. И за европредседателството. Разследваният за пране на пари и данъчни измами Арабаджиев е определен с конкурс да приюти в хотела си европолитическия хайлайф. А разследваният за контрабанда и подправени цигари Стайков го е поил тоя хайлайф – елита на Европа, да! – с ракия от своя Винпром Карнобат. Ето ви за доказателство откъс от „ партньорската обява “:

„ Уникалният усет на Карнобат, обичаната на Брюксел ракия „ Кехлибар “ даде мотив на Меркел, Юнкер, Макрон, Туск, Курц, Орбан, Таяни и останалите водачи на Европейски Съюз, да вдигнат историческа наздравица за европейското бъдеще на Западните Балкани. “

Прочетохте ли това? Не ви ли се стори, че някой се подиграва с нас? Кой? Дали е изпълнителната власт? Или министърката на председателството? Или самите европейски водачи? Или Стайков?

Напоследък ни разсмива следният анекдот:

– Защо в Карнобат цигарите са сухи?
– Имат си чадър, затуй.

Виц, анекдот, само че хората си мислят: Не е ли по-добре „ чадъри “ да лови прокуратурата? С риболова не стига до средата.

Да вземем карнобатската фабрика за цигари. В Карнобат за нея знаели от сума време и бебетата, и бабите. Само кметът не знаел – дето синът му бил наемодател на фалшификаторите и полицията – и тя не чула и видяла. Криминалното дружество се помещавало в някогашната мандра, до жп гарата и против склад за сол, в близост е непрекъснато цялостно с народ. Смрад излиза от прозорците, камиони влизат в двора. Съседният цех за алкохол се посещава от митничари. Те всичките като че ли от хрема страдат. И на ченгетата ли носовете са запушени? Или някой им е избол очите “? И им е турил памук в ушите?

Тук е мястото и друго да попитаме: тия, дето уволниха харманлийския катаджия, че не глобил бай Георги и комшията му с „ тротонеДката “, откакто се кюснаха без последици, няма ли да уволнят и шефа на карнобатската полиция – в случай че не за друго, по здравословни аргументи – че е глухоням и кьорав като прилеп? Ами шефа на локалната митница? Той безумен ли е, или изпълнителен?…

Относно „ Карнобаттабак “ още въпроси чукат на вратата. Как да продължаваме да имаме вяра на статистиката за цигарената контрабанда? Министерство на вътрешните работи и околните му НПО-та настояват, че противозаконното произвеждане на папироси у нас към този момент го няма, само че понижава, а доколкото го има, е в законните заводи. Те са три – в Пловдив, Ст. Загора и Благоевград и работят в наличие на митничари. Но пък Ревизоро, като началник на комисията по контрабандата, описа завчера, че са разрушени 5 секрети заводи за цигари – в Карнобат, Калугерово, Тутракан, Дупница и Г. Оряховица. А в съда, който остави в ареста Стайков научаваме, че имало още една – в Ихтиман – обаче някой си арбитър не разрешил подслушване и тя така си останала някъде там…Как мислите – дали, когато и нея решат да разкрият, някоя дърта циганка няма да каже по малкия екран: „ аз я знам от млада младоженка “? Накратко казано: дали няма да се окаже най-после, че до момента в който ръководещите се хвалят, че са погребали контрабандата, незаконните заводи за цигари са 2 пъти повече от легалните?

От друга страна, някой интелигентен човек беше споделил: когато политиката влезе в правосъдната зала, правото излиза оттова. Всеки правосъден кореспондент от опит знае, че това е напълно правилно. Затова очакванията за правораздаване след хайките за така наречен олигарси се изпаряват с всяко едно политиканско изявление. Съобщава се да вземем за пример неведнъж, че карнобанският винен необут Миньо Стайков бил другар с карнобантския зърнен необут Бенчо Бенчев, който бил другар с Митьо Очите. При това другарството се афишира за съставомерно и укоримо, тъй като Бенчо е общински консултант от опозицията. А не се брои за съставомерно това, че Миню е мъж с необятна душа и в нея място за доста другари – и от Българска социалистическа партия, и от АБВ, и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи, и от ПФ, и от Карнобат, и от София, и от Ихтиман, а и от Брюксел дори, както се видя по радостното въодушевление на хер Юнкер, да ни прощава…Това за душата на Миню не е класифицирана информация – с нея е наясно всеки, който е виждал по фотографии фирмите на рождените му дни, на сватбата на сина му и на предизборните мероприятия в Карнобат. Смешно е да се разправя, несъмнено, че Миню бил необщителен и единственият му душеприказчик бил Бенчо, който също бил саможивец и със мощни на деня не другарувал. Но има нещо още по-смешно: то е, че най-вече небивалици за Миню разправят тия, дето са му изпили най-вече ракия.

В прокурорската горещина


Има нещо, което охлажда въодушевлението на народа в прокурорската горещина. То е споменът за МВР-пикчърс в годините, когато Цветанов беше министър. Той кръщаваше арестите – Дедесари, Апаши, Октоподи и така нататък Сегашните арести кръстник си нямат, само че все пак наподобяват на тогавашните. Във филмите за тях няма хора по бели гащи, проснати на земята, само че има пачки, бентлита, камини с позлатени ангели, русокоски с гердани и прочие гадове. Хората си падат по.криминалета, правилно. Но повторенията им някак не ги въодушевяват. Сигурно тъй като още плащаме за именитите екшъни по присъди на Страсбург.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР