Арбитражният съд в Москва е започнал първоначално производство по несъстоятелност

...
Арбитражният съд в Москва е започнал първоначално производство по несъстоятелност
Коментари Харесай

Започва производство по несъстоятелност срещу Oracle… в Русия

Арбитражният съд в Москва е почнал в началото произвеждане по неплатежоспособност на съветското поделение на Oracle Corporation, оповестява ТАСС. Решението е провокирано от правосъден иск, подаден от ZAO Croc Incorporated, с който се желае оповестяване на JSC Oracle Computer Equipment в неплатежоспособност. През март 2022 година компанията разгласи прекъсването на всички интервенции в Русия.

След това част от чиновниците на съветското поделение на корпорацията се причисляват към локалния разработчик на СУБД Postgres Professional, а консултантското поделение на Oracle Consulting в Руската федерация продължава да работи под новата марка Data Prime. През есента на 2022 година се появи информация, че операторът Megafon има намерение да подаде иск за оповестяване на съветската конструкция на Oracle в неплатежоспособност. Но тя беше изпреварена от компанията CROC, която изпрати съответната молба в съда в края на декември.
-->
Вече стана известно, че съдът е въвел в началото произвеждане по неплатежоспособност - контрол - против Oracle в Русия. Подробности за процеса и претекстовете за решението към момента не са оповестени. Отбелязва се, че през юни предходната година CROC е предявила иск против Oracle в Русия за 49,7 милиона рубли. По-късно съдът постановява да се възстановят 47,4 млн. рубли от ответника за " безпричинно обогатяване " по контракт за услуги за техническа поддръжка, които в никакъв случай не са били действително предоставени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР