Арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е прекратил производството

...
Арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е прекратил производството
Коментари Харесай

Прекратиха производството по искането на БМФ за приватизационния договор

Арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е прекратил производството по настояването на компанията - притежател на Български морски флот за смяна на приватизационния контракт, подписан през 2008 година Новината бе обявена от кабинета на вицепремиера Валери Симеонов на Българска телеграфна агенция и предадена от "Дневник ".

Дружеството на братята Кирил и Георги Домусчиеви "Кей Джи Маритайм Шипинг " се беше обърнало към арбитража с настояването да се анулира задължението му да поддържа избран тонаж на корабите поради "стопанска нетърпимост " по време на международната икономическа рецесия. През 2016 година арбитражът към БТПП се произнесе в интерес на Домусчиеви. Вицепремиерът Симеонов обаче настоя държавното управление да отдели 2.4 млн. лева и да апелира във Върховния касационен съд. Съдът анулира решението, удовлетворяващо корабособствениците, и го върна в арбитража, който в този момент към този момент преценя, че не е способен да се произнесе по този проблем.

По този метод, настояванията на "Кей Джи Маритайм Шипинг " за смяна на приватизационния контракт с Български морски форт са оставени без почитание и делото завършва дефинитивно в интерес на страната, написа в известието от името на Симеонов.

На 21 декември 2018 година се чака Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор да ревизира какво е осъществяването на приватизационния контракт, припомня вицепремиерът. По негова оценка при определяне на несъблюдение, ще бъде начислена наказателна клауза в размер на почти 58 млн. лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР